Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Idén öt éves a Pannon UniFest! Jelentkezz!

2019. október 24. 14:48
Még mindig nem késő jelentkezni a Pannon UniFestre, mely rendezvény a kultúra nevében kísérli meg a közösség összehozását. Az ötödik fesztivál előkészületeiről, újdonságairól részletesen is beszámolt Deli Kitti főszervező, újdonsült tanár…

„A fő koncepció lényegében nem változott, vagyis ismét két fő napja lesz a fesztiválnak, viszont idén rögtön ezzel a két nappal indítunk. A szombati nap – november kilencedike – nyitja a fesztet, méghozzá az előadói produkciókkal, mely a következő szekciókat foglalja magában: ének, hangszer, zenekari formációk, vers- és prózamondás. Az előadói produkciók eredményhirdetését egybekötjük a hivatalos megnyitóval, melyen jelen lesz Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye fesztiváligazgatója, aki idén a Pannon UniFest fővédnöke– többek között – völgyjegyekkel is támogatja a rendezvényt. A legjobb zenekar az UtcaZene idején az Íródeák Művészeti Udvarban léphet fel, melyet az Élő Zene Egyesület ajánlott fel a rendezvény számára, valamint ők maguk is részt vesznek a zsűrizésben. A képzőművészeti szekciók kiemelkedő alkotásait az Íródeákban állítjuk ki egy ünnepélyes kiállításmegnyitóval a fesztivál alatt. A legjobb írásokat pedig a Tempevölgy hasábjain lesznek olvashatók.

A vasárnapi nap a képzőművészeti szekciók jegyében zajlik, ami a következőket foglalja magában: fotó, festmény, rajz, vers- és prózaírás. Ezeken túl, az est vendége lesz Vecsei H. Miklós, akivel egy kerekasztalbeszélgetés keretein belül foglalkozunk majd a társadalmi szerepvállalás kérdésével.

A hétköznapok azon szekciók kielégítését szolgálják majd, amelyekből idén nem indítottunk szekciót. Ilyen a tánc, így a magyar néptánccal, a jazz- és modern tánccal, valamint más népek táncával is találkozhatnak nálunk a táncok szerelmesei. Szerda esti programként egy kis filmnézést ajánlunk: a Balaton Method című magyar zenés dokumentum filmet vetítjük le a Laczkó Dezső Múzeumban, amelyben a legnépszerűbb magyar zenekarok sorakoznak fel a Balaton kultikus helyszínein.

Ebben az évben is nagy hangsúlyt fektettünk a workshopok megszervezésére, így az előadóművészethez kapcsolható beszédtechnikai tréningre is várunk mindenkit, méghozzá a megújuló Veszprémi Egyetemi Színpad közreműködésével. Természetesen korántsem ez az egyetlen közösségi program: Hajdu Franciska múzeumpedagógus koordinálásával akrilfestékkel készülünk átfesteni a korábbi fesztiváljaink plakátjait az újrahasznosítás jegyében.

Igyekeztünk még jobban a fiatalos, lendületes témákat megfogni, így Bognár Bernadett, a Pannon Egyetem hallgatója–, az instagramon történő brend tudatos kialakításáról tart előadást. Vörös Ákos a fényképezés rejtelmeibe vezeti be az érdeklődőket, egészen a kezdetektől az utómunkálatokig. Magyar Dániel egy egészen különleges témával kedveskedik a fesztiválozóknak, hiszen a közösségek kialakulásáról mesél, méghozzá az építészet függvényében. Forgács-Fábián Sára neve sokak számára ismerős lehet, hiszen ő az, aki egy egyetemistákból álló jótékonysági szervezetet irányít, amely célja, hogy a súlyosan beteg gyerekeket motiválják a gyógyulásra egy hasznos eszközön, a nyelvtanuláson keresztül. Célunk, hogy esetleg a veszprémi előadással egybekötve, akár itt is megalakulhasson egy kör, amely a veszprémi kórház betegeivel foglalkozna.

Idén is arany, ezüst, illetve bronz minősítéssel jutalmazzuk a résztvevőket, ahogyan korábban sem, ebben az évben sem a versenyre, vagy a tehetségkutatásra helyeztük a hangsúlyt. Számunkra sokkal fontosabb, ha a fellépők, előadók el tudnak raktározni a közösségi élményen túl értékes tanácsokat a közös alkotás örömét.

A zsűri felkérésekor fontos szempont volt, hogy valamilyen kapcsolata legyen Veszprémmel. Ezekről részletesen Facebook oldalunkon lehet olvasni.”

Ének, hangszer, zenekari formációk: Süle Zsolt, Bodor Áron, Élő-Zene Egyesület két tagja

Vers- és prózamondás: Dominek Anna

Festmény és rajz: Gáspár Gábor, Hajdu Franciska

Vers-és prózaírás, vers-és prózamondás: Kovács Gábor, Kiss Judit Ágnes, Tóbiás Krisztián.

A fesztiválra itt lehet jelentkezni! 

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Folkdélutánt rendeztek Tésen Tés Folkdélutánt rendeztek Tésen Koncertdélutánt és táncházat szervezett szombaton a Múlttal a Jövőért Egyesület Tésen. ma 13:07 Koncept a hatvanas évekből Koncept a hatvanas évekből Attalai Gábor munkáiból nyílt kiállítás a Dubniczay-palotában pénteken. tegnap 21:24 A veszprémi várnegyed egyik legkülönlegesebb műtárgyát ismerhetik meg a látogatók Work in progress A veszprémi várnegyed egyik legkülönlegesebb műtárgyát ismerhetik meg a látogatók Különleges helyszínt fedezhetnek fel a Veszprémi Érsekség Work in Progress programsorozatának résztvevői. Február 24-én és 25-én, az idegenvezetők világnapja alkalmából szervezett „sisakos túrán” az érdeklődők megtekinthetik a Szent Mihály Főszékesegyház altemplomát, valamint a 18. század egyik legnagyobb hatású veszprémi püspökének monumentális barokk síremlékét, amelynek restaurálása idén vette kezdetét. 2024. február 22. 16:55 Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Háromhetes, 1200 fős, nagyszabású felmérés indul e héten Veszprémben, amely a város elmúlt hét évének változásait, kiemelten a VEB2023 EKF program hatásait kutatja. A 2017-es széleskörű vizsgálatra alapozott reprezentatív kutatás egyik célja, hogy kiderüljön, miképp látják a veszprémiek saját városukat, annak változásait, fejlődését, élhetőségét. 2024. február 21. 15:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.