Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fokozott rendőri jelenlét várható a temetők környékén

2019. október 24. 11:48 // Forrás: mti
Fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani a közutakon és a temetők környékén a közelgő mindenszentek és halottak napja idején, a rendőrség a polgárőrséggel közösen országszerte segíti a temetőkbe látogatók közlekedését.

A temetők környékén a rendőrök elsősorban a forgalmat segítik majd, de a szabálytalanul közlekedőkkel szemben is fellépnek. Arra kérik az autósokat, figyeljenek oda a temetők környékén kialakított ideiglenes forgalmi rendre. 

 A rendőrség fokozott óvatosságra kéri az emlékezőket, és azt javasolja, lehetőség szerint úgy tervezzék a temetőlátogatást, hogy még sötétedés előtt hazaérjenek.

Az őrizetlenül hagyott vagyontárgyak - kerékpárok, csomagok, táskák - "könnyű prédát" jelentenek. Arra kérik a temetőkbe látogatókat, hogy fokozottan figyeljenek az idős emberekre is, akik kevésbé képesek vigyázni értékeikre. 

A zsúfolt közlekedési eszközökön is fokozottan figyeljünk értékeinkre! Fontos, hogy ne hagyjunk az autó utasterében csomagot, iratot, azt rakjuk a csomagtartóba, ha kell, vigyük magunkkal!   A rendőrség civil ruhás nyomozói a temetők környékén látnak majd el szolgálatot. 

A polgárőrség - az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően - fokozott szolgálatot tart a temetők környékén, ezekben a napokban több ezer polgárőr lesz szolgálatban országszerte. A rendőrség stratégiai partnereként elsősorban a temetők balesetmentes megközelítésére, a parkolók biztonságára és a látogatókra figyelnek majd.

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.