Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nemcsak az iskolapadban, az atlétikapályán is bizonyítottak a Lovassy-növendékek

2019. október 23. 17:11
Nagy Cecília tanítványai – a Lovassy László Gimnázium legnagyobb büszkeségére – bronzérmet szereztek svédváltóban az október 20-án Kecskeméten rendezett diákolimpia országos döntőjében.

Ha elhangzik a veszprémi Lovassy László Gimnázium neve, akkor mindenki tudja, hogy Magyarország középiskolai rangsorának vezető gimnáziumáról beszélünk. De vajon mitől is lehet ennyire színvonalas az iskola?

Gondolhatnánk, hogy biztos rengeteget tanulnak a fiatalok, vagy éppen a nemzet legintelligensebb gyermekei járnak ide amellett, hogy rendkívül felkészült, méretes lexikális tudással rendelkező pedagógusok tanítanak itt. Ha a szívünkre tesszük a kezünket, be kell látnunk, hogy mindez igaz is.

Az intézmény 1711 óta rengeteg tehetséges, később híres embert nevelt ki, köztük

írókat, költőket, nyelvészeket, mérnököket, politikusokat is.

De ne higgyük azt, hogy csak tanulmányi versenyeken szerepelnek eredményesen a Lovassy-növendékek. 

A sport világában éppúgy megállják a helyüket a tanítványok, akár a tanteremben. Kevesen tudják,

de kalapácsvető olimpiai bajnokunk, Kiss Balázs és a fiatal nyiltvízi világbajnok úszó Rasovszky Kristóf is eme iskola padjait koptatta a múltban. 

Napjainkban is számos tehetséges sportoló gyermek, kézilabdázó, vitorlázó, röplabdázó, tornász és nem utolsósorban atléta is tanul az ország első számú gimnáziumában.

Az idei esztendő októberétől már meg is kezdődtek hazánk diákolimpia versenyei. A diákolimpia atlétikai ügyességi csapatbajnokság megyei fordulójából a közelmúltban az iskola két váltója is kvalifikálta magát az október 20-ai, kecskeméti döntőbe.

A 4x800 méteren teljesítő leány együttes (Bartis Hajnalka, Kasza Júlia, Lantai Zóra Lili és Sigmond Sára) a második helyezést szerezte meg, míg összesítésben hatodikként jutott tovább a csapat a megyei körben. Nem megfeledkezve a fiú svédváltóról sem (Hetyei Kristóf, Kriszt András, Lipták Dániel, Vadászi Viktor Ákos), amely minden megyei alakulatot maga mögé utasítva végül negyedikként jutott be az országos fináléba.

A Bács-Kiskun megyei országos megmérettetésen 800 méteren síkfutásban hadbaszálló leányok (Bartis Hajnalka, Kasza Júlia, Fehér Dóra, Sigmond Sára) a középmezőnyben végeztek. A nap legizgalmasabb versenyszáma a késő délután rendezett fiú svédváltó volt, amelyen belül két futamban bizonyíthatták a futók, hogy ők az ország leggyorsabbjai.

A Lovassy-váltó tagjai tudták, hogy kőkeményen küzdeniük kell ahhoz, hogy felérhessenek a dobogóra. A fiúk (Fertig Dávid, Kriszt András, Lipták Dániel és Vadászi Viktor Ákos) pedig óriásit harcolva az ellenfelekkel, végül 2:02,12 perces idővel, mindössze 9 századdal lemaradva az ezüstéremről a dobogó előkelő harmadik fokára állhattak fel.

Portálunk, a vehir.hu érdeklődésére a reménységek felkészítőtanára, Nagy Cecília úgy fogalmazott, hogy a Lovassy László Gimnázium a jövőben is mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ne csak az oktatási rangsorban, hanem az atlétika sportágában is aranyérmes lehessen.

Hihetetlen büszke vagyok a tanítványaimra, akik egytől egyig kihozták magukból a maximumot, valamint szívvel-lélekkel dolgoztak és küzdöttek. A jövőben is lelkiismerettel folytatjuk majd a közös munkát, hogy hasonló szép sikerek mellett egyúttal intézményünk jó hírnevét is öregbíthessük.

Simon Dani
további cikkek
Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE SVSE Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE A szeszélyes április mostanában a szeles, esős, hűvös arcát mutatja, de ez sem riasztotta el a legkisebb SVSE-s atlétákat, hogy megmutassák, mire képesek: a veszprémiek az április 20-án rendezett VI. Kis Károly Emlékversenyen nyolc aranyérmet szereztek. 2024. április 23. 12:41 Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. 2024. április 19. 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.