Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Átadták a képviselői megbízóleveleket, lemondott Czaun János

2019. október 22. 13:26
Átvehették megbízólevelüket az október 13-án megválasztott önkormányzati képviselők kedd délután a Városházán. Az utolsó pillanatban is változott a képviselők névsora.

A  polgármester-választást  Porga Gyula (Fidesz-KDNP) nyerte meg, így ő ülhet  az asztalfőre a Közgyűlésben.

Egyéni választókerületben a DK-Jobbik-LMP-MSZP-Momentum-Párbeszéd képviseletében Katanics Sándor, Gerstmár Ferenc, Guzslován Gábor és Benczik Gabriella,  a Fidesz-KDNP színeiben Stigelmaier Józsefné, dr. Strenner Zoltán,  Brányi Mária, Kovács  Áron, Csik Richárd, Bázsa Botond, Halmay Gábor és Hegedűs Barbara szerzett mandátumot. 

Kompenzációs listáról  az ellenzéki összefogás juttatta képviselői székhez Hartmann Ferencet, Kovács Rajmundot és Zakar Csabát, míg  a városházi többséget adó Fidesz-KDNP pártszövetség listájáról Pálinkás Roland és Czaun János jutott be. 

Utóbbi azonban mégsem vette át megbízólevelét kedden. 

A leköszönő képviselő nyílt levélben búcsúzott el választóitól és képviselőtársaitól. Porga Gyulát megszólítva úgy fogalmazott: 

“Te a veszprémiek bizalmából újra a város polgármestere vagy, ám ez a bizalom számomra az egyes számú választókerületben nem adatott meg. Listán ugyan megkaptam a mandátumot, ám elkötelezett demokrataként tiszteletben tartom a választók akaratát, és erről lemondok. Nem szeretném azt a látszatot kelteni, hogy megélhetési politikusként ülök a Közgyűlésben, és szeretném meghagyni a lehetőséget Gyulafirátót és Kádárta új megválasztott képviselőjének a kibontakozásra.

Ezzel egy időben minden, a képviselőségemmel kapcsolatos tisztségemről lemondok; elsősorban az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék-Kezelési Önkormányzati Társulásban betöltött elnöki tisztségemről. Köszönöm a lehetőséget, hogy ezzel is szolgálhattam a közösséget.”

Czaun helyét a Fidesz-KDNP kompenzációs listájáról Sótonyi Mónika veszi át. 

A Közgyűlés alakuló ülését jövő csütörtökön tartja, ekkor választják meg az alpolgármestereket és osztják ki a bizottsági tisztségeket is.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Nem sokkal szombat déli tizenkettő óra után Porga Gyula polgármester a Facebookon bejelentette, hogy össze is gyűjtötte a választási induláshoz szükséges aláírást. ma 13:12 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés választás 2024 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz. ma 8:46 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.