Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egészség, életmentés, új esély az aulában

2019. október 19. 14:30
Új névvel, ám a régi nemes célt szem előtt tartva rendezték meg a véradónapot a Pannon Egyetem aulájában szombaton.

Ismét az egészség és az életmentés helyszínévé vált egy napra a Pannon Egyetem aulája, ahol idén is "vérünket adhattuk" a segítség jegyében.

A 9 órától induló 8 kilométeres közösségi futás résztvevői kellemes időben, sporttal indíthatták el a szombati Új esély napja programjainak sorát.

- Bizonyára kellemes élmény volt, de azoknak akik kevésbé szeretnek futni kellő motiváció lehetett a fél millió forint értékű nyeremény kerékpár, amelyet Csatári László ajánlott fel - mondta Bati János főszervező.

Minden futó egy tombola szelvényt kapott és a megnyitón kihúzva a nyertes számot, a kék 18-as hozott szerencsét gazdájának, aki a délelőtti futást követően haza már két keréken mehetett.

- 16 éve, amikor kitaláltuk a programot, akkor még nem volt túl sok hasonló rendezvény, ezért több véradó is volt, pedig jelenleg is legalább 1600-1700 véradóra lenne szükség országosan naponta ahhoz, hogy ne legyen "vér probléma" - emelte ki Bati János.

Hozzáfűzte, hogy mégis büszkék lehetnek, hiszen az "Adj vért és ments meg három életet!" szlogen alapján már több mint 5000 életet menthettek meg, ami a véradók dicsősége.

Idén az eddig Nagy véradó-és egészségnap elnevezésre hallgató esemény új nevet kapott, amiről Dr. Mészáros Gabriella főszervező beszélt.

- Szemléletváltásra volt szükség, hiszen lehet ezt a napot úgy megélni és megszervezni, hogy mindenki adjon és mindenki kapjon is valamit - fogalmazott.

Elmondta, hogy mivel ők nagyon értékelik ezt a cselekedetet, nemes szándékot, szeretnének valamit adni. Hiszen miért ne kaphatna ajándékot az, aki eljön más életét megmenteni.

A véradók között egy prágai utat, illetve a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. ajándékát sorsolják ki. Az értékes nyereményeken kívül élményt, egész napos sokszínű programokat, árusok minőségi termékeit, jógázási lehetőséget és ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokat is ígért az Új esély napja.

A.J. Christian délelőtti párkapcsolatokról szóló előadását követően, délután Bedő Imre a Férfiak Klubjának alapítója beszélt. Később a rendezvény méltó zárásaként 17 órától az ABBA legnagyobb slágereire készített táncos, zenés show ősbemutatóját tekinthetik meg az érdeklődők.

 

Sulyok Georgina
Domján Attila
további cikkek
Alkoholmentesített bort kóstoltunk Alkoholmentesített bort kóstoltunk Egyre nagyobb szeletet hasítanak ki az alkoholpiaci tortából az alkoholmentes vagy alacsony alkoholtartalmú italok, az igények kiszolgálására pedig megjelentek olyan termékek, mint az alkoholmentesített borok. Egy palackot mi is megbontottunk, hogy lássuk, merre tart a világ. De kinek jó ez, és miért alakul ki a trend? 2024. február 22. 22:12 A múlt héten több mint 60 ezren fordultak orvoshoz A múlt héten több mint 60 ezren fordultak orvoshoz Az év hetedik hetében - február 12. és február 18. között - 60 100-an fordultak influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) csütörtökön. 2024. február 22. 11:17 A futás gyógyszer a testnek és a léleknek A futás gyógyszer a testnek és a léleknek Sokak tartanak tőle, és ahogyan csak tehetik, elkerülik, pedig a futás az egyik legtermészetesebb mozgásforma. Ha reális célokat tűzünk ki, akkor mindenki számára szerethető edzésformává válhat. A szakértőt kérdeztük, hogyan érdemes belevágni, mire kell figyelni, ha most akarjuk elkezdeni a futást. Vajon sosem késő? 2024. február 13. 18:08 Több hüvelyes kell a tányérunkra! egészség Több hüvelyes kell a tányérunkra! A Hüvelyesek Világnapja 2019 óta hívja fel a figyelmet a növényi fehérjeforrások fogyasztásának előnyeire és jótékony tulajdonságaira. 2024. február 10. 14:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.