Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egészség, életmentés, új esély az aulában

2019. október 19. 14:30
Új névvel, ám a régi nemes célt szem előtt tartva rendezték meg a véradónapot a Pannon Egyetem aulájában szombaton.

Ismét az egészség és az életmentés helyszínévé vált egy napra a Pannon Egyetem aulája, ahol idén is "vérünket adhattuk" a segítség jegyében.

A 9 órától induló 8 kilométeres közösségi futás résztvevői kellemes időben, sporttal indíthatták el a szombati Új esély napja programjainak sorát.

- Bizonyára kellemes élmény volt, de azoknak akik kevésbé szeretnek futni kellő motiváció lehetett a fél millió forint értékű nyeremény kerékpár, amelyet Csatári László ajánlott fel - mondta Bati János főszervező.

Minden futó egy tombola szelvényt kapott és a megnyitón kihúzva a nyertes számot, a kék 18-as hozott szerencsét gazdájának, aki a délelőtti futást követően haza már két keréken mehetett.

- 16 éve, amikor kitaláltuk a programot, akkor még nem volt túl sok hasonló rendezvény, ezért több véradó is volt, pedig jelenleg is legalább 1600-1700 véradóra lenne szükség országosan naponta ahhoz, hogy ne legyen "vér probléma" - emelte ki Bati János.

Hozzáfűzte, hogy mégis büszkék lehetnek, hiszen az "Adj vért és ments meg három életet!" szlogen alapján már több mint 5000 életet menthettek meg, ami a véradók dicsősége.

Idén az eddig Nagy véradó-és egészségnap elnevezésre hallgató esemény új nevet kapott, amiről Dr. Mészáros Gabriella főszervező beszélt.

- Szemléletváltásra volt szükség, hiszen lehet ezt a napot úgy megélni és megszervezni, hogy mindenki adjon és mindenki kapjon is valamit - fogalmazott.

Elmondta, hogy mivel ők nagyon értékelik ezt a cselekedetet, nemes szándékot, szeretnének valamit adni. Hiszen miért ne kaphatna ajándékot az, aki eljön más életét megmenteni.

A véradók között egy prágai utat, illetve a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. ajándékát sorsolják ki. Az értékes nyereményeken kívül élményt, egész napos sokszínű programokat, árusok minőségi termékeit, jógázási lehetőséget és ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokat is ígért az Új esély napja.

A.J. Christian délelőtti párkapcsolatokról szóló előadását követően, délután Bedő Imre a Férfiak Klubjának alapítója beszélt. Később a rendezvény méltó zárásaként 17 órától az ABBA legnagyobb slágereire készített táncos, zenés show ősbemutatóját tekinthetik meg az érdeklődők.

 

Sulyok Georgina
Domján Attila
további cikkek
Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát életmód Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát Két veszprémi szakember összefogott, hogy az egészséges életmódhoz kapcsolódó szakmai tudásukat egyesítve újra értelmezzék az egészség fogalmát az emberek gondolkodásában. Hiánypótló előadás-sorozatukban a dietetika és a testedzés harmonikus és gyakorlati összhangjára hívják fel a figyelmet. Nem tananyagot felmondva, hanem személyes, életközeli példákkal. Nyikos Ráhel és Péteri Dávid meséltek közös projektjükről. 2024. április 16. 21:19 A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében. 2024. április 10. 15:08 Energiaital-függők a magyar fiatalok Energiaital-függők a magyar fiatalok Már az Országgyűlés előtt van az a törvényjavaslat, ami kimondja, hogy a jövőben energiaitalt csak tizennyolc év felett vásárolhat valaki. Tehát gyakorlatilag az alkohollal és a dohánytermékekkel kerül egy körbe, utóbbihoz képest azzal a különbséggel, hogy n száműzik a trafikokba, a boltok polcain kint lehetnek. A green.hu segítségével összeszedtünk néhány statisztikát, amire a törvényjavaslat reagál. 2024. április 10. 12:00 Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Amennyiben elfogadja az országgyűlés a KDNP politikusai által benyújtott törvényjavaslatot, úgy legkorábban idén nyártól a dohány- és alkoholtermékekhez hasonlóan az energiaitalok is tiltólistára kerülnek a fiataloknál. A kereszténydemokrata párt ifjúsági tagozatának tagjai veszprémi sajtótájékoztatójukon beszéltek a törvényjavaslat részleteiről. 2024. április 5. 21:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.