Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Megyecsúcs az évadzárón

2019. október 16. 22:01 // Forrás: VEDAC
Huszonöt éves rekordot adott át a múltnak Stringecz Zalán, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) diszkoszvetője a hazai rendezésű évadzáró dobóversenyen. Ha ez még nem lenne elég, pár nap múlva saját csúcsát megdöntve, újabb két méterrel ezt is túlszárnyalta.

A VEDAC hagyományos évadzáró dobóversenyére közel 150 sportoló érkezett, és összesen 261 nevezést regisztráltak a szervezők, akik a helyzetet megkönnyítendő két pályát alakítottak ki a dobóknak. Gyakorlatilag reggeltől estig teljes volt a nagyüzem mindkét pályán: kalapácsvetés, súlylökés, gerelyhajítás, diszkoszvetés szerepelt a programban.

Annak dacára, hogy lassan lezárul a 2019-es évad és a versenyzők már a jövő évi terveket szövögetik, remek eredmények – több egyéni és megyei csúcs – születettek.

Ezek közül is kimagaslik Stringecz Zalán teljesítménye. Az utolsó éves ifi diszkoszvető augusztus óta tartozik a VEDAC kötelékébe, Tamásiból igazolt a királynék városába, és iratkozott be a Noszlopy iskolába. Mozsdényi Dávid tanítványa 1,5 kilogrammos szerrel 57,51 méteres eredményt ért el, amellyel új megyecsúcsot ért el. Az eddigi rekordot a legendás dobóedző, Szabó Ernő tanítványa, Varga Sándor tartotta 51,05 méterrel, amelyet még 1994-ben sikerült dobnia.

Stringecz Zalán - Fotók: VEDACStringecz Zalán - Fotók: VEDAC

Stringecz Zalán azonban nem elégedett meg ennyivel, két nap múlva Szombathelyen vett részt egy dobóviadalon, ahol újabb két méterrel fejelte meg az eddigi kiváló eredményét, s a jelenlegi megyecsúcs most már 59,53 méter.

– Ezzel az eredménnyel Zalán az ifjúsági világranglistán a tizenkettedik helyen áll, míg az európai rangsorban a hetedik. Igaz, jövőre már első éves junior lesz, vagyis 1,75 kilogrammos szerrel kell versenyeznie, azonban ezek az eredmények két hónapos közös munka után igazán biztatóak – hangsúlyozta Mozsdényi Dávid, a fiatal dobó edzője.

Mint kiderült, jövőre junior világbajnokságot rendeznek Kenyában, ahol 57 méter a kvalifikációs szint. A nehezebb szerrel Zalán 51 méteres eredménnyel büszkélkedhet, vagyis hat méteres javulást kell produkálnia ahhoz, hogy részt vehessen a világeseményen. Mozsdényi Dávid szerint erre minden esélye meg is van, ebben a korban még hatméteres javulás egyáltalán nem kizárt. Ráadásként együtt dolgozhat Péringer Márkkal, a VEDAC másik tehetségével, így kiváló hajtóerő, motiváció lesz számukra a közös munka.

Fertig FanniFertig Fanni

Visszatérve az évadzáróra, mások is kitettek magukért. Férfi kalapácsvetésben például Czeller Gábor új egyéni csúcsot dobott 67,78 méterrel, amellyel ezüstérmet vehetett át.

Minyó Bence két számban is egyéni csúcsnak örülhetett: junior kalapácsvetésben 63,38 méterrel ötödik lett, diszkoszvetésben szintén 38,75 méterrel bronzérmet érdemelt ki.

Kövér FanniKövér Fanni

Cserháti Simon is megdöntötte eddigi legjobbját, junior kalapácsvetésben 67,94 méterrel a harmadik helyet szerezte meg.

Csekő Miklós serdülő súlylökésben adta át a múltnak eddigi csúcsát, 14,87 méterrel meg is nyerte a számot.

Csekő MiklósCsekő Miklós

A nőknél Orbán Éva 62,32 méterrel állhatott fel a dobogó tetejére.

Kövér Fanni a serdülőknél két számban is aranyérmes lett, diszkoszvetésben 44.51 méterrel, míg gerelyhajításban 50.21 méterrel utasított mindenkit maga mögé.

A versenyen a szervezők a Veszprémi Állatvédő Egyesület számára gyűjtöttek tárgyi adományokat.

vehir.hu
további cikkek
Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. tegnap 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33 Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója VEDAC Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója Második helyezést szerzett Honti Marcell, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) futója, Budapesten az NN City Run Fuss Budapest! elnevezésű, 11.5 kilométeres országúti futóversenyen. 2024. április 4. 15:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.