Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
1°C
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
1°C

Az ellenzéki színkavalkád választási programja

2019. október 7. 11:59
Az ellenzéki pártok színkombinációján keresztül ismertette főbb választási üzeneteit a veszprémi hatpárti összefogás.

Az előzetesen meghirdetett sajtótájékoztatón végül országos politikusok nélkül, Mesterházy Attila (MSZP) és Ungár Péter (LMP) távollétében Hartmann Ferenc és Gerstmár Ferenc ismertették a legfontosabb üzeneteiket a veszprémi önkormányzati választás kapcsán, hétfő délelőtt a Kossuth utcán.

Veszprém címerében a kék, a vörös és a zöld együtt szerepelnek, ahogyan a hatpárti összefogás pártjainak logójában is előfordulnak ezek a színek. Hartmann Ferenc ezt a szimbolikát az igazság kimondásának képességével, a szociális érzékenységgel és a zöld gondolattal azonosította, amely mindhárom érték megjelenik az összefogásukban.

Megemlítette, hogy a korábbi szocialista és liberális városvezetés alatt, bár 829 millió forint volt a város adóssága, ez később növekedett még, amitől 2010-ben a Fidesz-kormány adósságkonszolidációja szabadította meg a várost.

Hartmann Ferenc (MSZP)Hartmann Ferenc (MSZP)

A történelmi visszatekintés során arra nem tért ki Hartmann Ferenc, hogy ebben az említett időszakban zajlott a gazdasági világválság, ami nagymértékben átrajzolta a gazdasági erőviszonyokat a vállalatoktól kezdve az önkormányzatokig.

Az MSZP helyi elnöke továbbá sérelmezte, hogy a jelentősebb fejlesztések nagymértékben függnek a kormánytól.

Választási sikerük esetén az eltúlzott ígéretek helyett reálisan megvalósítható terveket tűztek ki célul, mint például a bútorgyár és gyermekkórház épületeinek rendezését, a belvárosi körforgalom korrigálását, P+R parkolók és bérlakások építését.

A tervezett fejlesztések forrásairól kevés szó esett, ezzel kapcsolatban Hartmann a túlárazások megszüntetését és az EU-tól közvetlenül megszerezhető forrásokat emelte ki.

A sajtótájékoztató további részében Gerstmár Ferenc a programjuk zöld és szociális vetületéről beszélt. Elmondta, hogy fontosnak tartja, hogy beszéljenek a klímaváltozás problémájáról, valamint mérsékeljék a szociális egyenlőtlenségeket. Csökkentenék a városrészek közötti fejlesztési aránytalanságokat és foglalkoznának a lakóépületek energetikai korszerűsítésével és több fát ültetnének a városban.

Hartmann Ferenc és Gerstmár Ferenc a sajtótájékoztatónHartmann Ferenc és Gerstmár Ferenc a sajtótájékoztatón

Végezetül kiemelte, hogy a választókerületek kérdéseit a helyben létrehozott választókerületi tanácsokon keresztül szeretnék még hatékonyabban képviselni.

Ide kapcsolódik, hogy a közelmúltban az önkormányzat létrehozott egy dinamikus térképet, amelyen nyomon lehet követni az elmúlt kilenc év megvalósult és elindult fejlesztéseit. Ezek közül több saját forrásból, a városi költségvetés terhére valósult meg, külső források bevonása nélkül.

Kapcsolódó cikk
Egy kattintásnyira kilenc év eredményei
Interaktív térképen követhetjük az elmúlt évek veszprémi fejlesztéseit.
vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.