Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új focipályát kaptak a veszprémi utánpótlás ovisai

2019. október 7. 11:09
Az ún. ovifoci pályán garantáltan biztonságos körülmények között sportolhatnak a Veszprémi Foci Centrum Utánpótlás SE legkisebbjei.

A pályát először hétfőn vehették birtokba a kis focirajongók egy ünnepélyes átadó után. Az eseményen Némedi Lajos alpolgármester elmondta: a fejlesztés mintegy 15 millió forintból valósulhatott meg, elsősorban a Magyar Labdarúgó Szövetség pályázatának köszönhetően – ebből az önkormányzati önrész 1,3 millió forintot tett ki. A szövetség támogatásának köszönhetően ezzel már a harmadik ilyen ovifoci-pálya valósulhatott meg a városban, a beruházás pedig egyértelműen a gyerekek jövőjét és egészségét fogja szolgálni.

Finta Péter, az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóságának megbízott igazgatója szerint az Utánpótlás SE centrumában a legjobb helyen lesz a pálya, hiszen itt fogják majd a legtöbben használni, a csillogó gyerekszemek pedig egyértelműen bizonyították azt is, mennyire várt fejlesztés volt ez.

Szabó Péter, a Veszprémi Foci Centrum Utánpótlás SE sportigazgatója hozzátette, bár tagjaik létszáma minden évben egyre nő, az infrastruktúra ezt nem feltétlenül tudja lekövetni. A pálya ebben most nagy előrelépést jelent, hiszen a szülők így garantáltan egy biztonságos, a legkisebbek igényeire kialakított pályán hagyhatják ott az ovisokat, ráadásul a fejlesztéssel jóval több lehetőség adódik majd edzeni is.

A városban ugyanakkor várhatóan nem ez az utolsó ovifoci pálya, ami elkészült. A labdarúgó szövetség további három pálya létesítésére adott ígéretet, melyek helyéről jelenleg is tárgyalnak – tudtuk meg Rajki Tamástól, az 1.FC Veszprém ügyvezető elnökétől.

Az új pályát a jelenlévők végül ünnepélyes szalagátvágással majd egy focibajnoksággal avatták fel.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Lang Ádám elképzelhetetlennek tartja, hogy a mostani idényben már ne játsszon klubjában labdarúgás Lang Ádám elképzelhetetlennek tartja, hogy a mostani idényben már ne játsszon klubjában Elképzelhetetlennek tartja, hogy a mostani idényben már ne lépjen pályára ciprusi klubcsapatában Lang Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott védője, aki március végén szenvedett lábközépcsont-repedést egy edzésen. tegnap 23:21 Tóparti rangadóval folytatódik a vármegyei küzdelem vármegyei foci Tóparti rangadóval folytatódik a vármegyei küzdelem A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal előttünk álló fordulójában a Balatonalmádi a Balatonfüredi USC-t fogadja, míg a listavezető, címvédő Úrkútra könnyed ütközet vár a sereghajtó Várpalota ellen. 2024. április 25. 14:09 EURO-2024: kijelölték a játékvezetőket labdarúgás EURO-2024: kijelölték a játékvezetőket Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kedden nyilvánosságra hozta a nyári, németországi kontinensviadalon mérkőzéseket vezető bírók névsorát, amelyben a romániai magyar Kovács István is megtalálható. 2024. április 24. 8:45 Nem hirdettek győztest a Fűzfő–Úrkút rangadón vármegyei foci Nem hirdettek győztest a Fűzfő–Úrkút rangadón A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal hétvégi rangadóján 1-1-es döntetlent játszott a listavezető Úrkút az üldöző Fűzfővel – képriport a rangadóról, összefoglaló a forduló eredményeiről. 2024. április 22. 12:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.