Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C

A 10 millió fa egy része Veszprémben ereszt gyökeret

2019. október 4. 23:24
A megyeszékhelyünkön is csatlakoztak a „10 Millió Fa” elnevezésű kezdeményezéshez, amely a környezettudatosságra hivatott felhívni a figyelmet.

A közösségi médiában indult kezdeményezésnek már több, mint harmincezer követője van, amelynek a nagy napja november 9-én lesz. Az elhatározás figyelemreméltó: Magyarország népességét jelképezve, 10 millió fát szeretnének elültetni az ország területén.

Ekkor az ország különböző városaival egy időben közös ültetést szerveznek Veszprém több pontján is. Lehet csatlakozni ültetőnek, szállításban- és földmunkákban való segítőnek, valamint anyagi támogatással is hozzá lehet járulni a fák megvételéhez. A kezdeményezéshez csatlakozott az önkormányzat, több képviselő és számos veszprémi vállalkozás is.

A novemberi dátum előtt azonban több, a sikerességet megalapozó programmal is készülnek a szervezők. Október 11-én Lakossági-Szakmai Fórumot szerveznek, melyen meghívott előadók segítik szakmai tapasztalataikkal a leendő ültetni vágyók munkáját.

A szervezők az itt elérhető űrlapon várják a jelentkezőket, felajánlásokat a 10 Millió Fa Veszprém sikeréhez.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében mintegy 54 tantárgyból 3326 fő tesz érettségi vizsgát a 2024. évi tavaszi időszakban. Az írásbeli érettségi vizsgák 2024. május 3. – május 27. között zajlanak a középiskolák és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal szervezésében. ma 15:28 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben gazdaság 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben Az ESG került a középpontba a II. VOSZFESZT rendezvényen, amelyet Veszprémben tartottak április 25-én. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Pannon Egyetem közös fórumán többek között arra biztatták a vállalkozásokat, hogy az ESG-vel kapcsolatos jelentéseket a szervezeti hatékonyság növelése érdekében is érdemes elkészíteni. ma 9:21 Szurkoljanak a magyar válogatottnak és játsszanak velünk értékes nyereményekért! Szurkoljanak a magyar válogatottnak és játsszanak velünk értékes nyereményekért! Felnőtt férfi labdarúgó válogatottunk sorozatban harmadik alkalommal jutott ki az Európa-bajnokságra, június 14-től pedig kiderül, hogy idén meddig menetel csapatunk Marco Rossi vezetésével. Most ismét egy játékra hívjuk olvasóinkat, ahol leginkább a labdarúgó Európa-bajnoksággal és a magyar válogatottal kapcsolatos tudásra lesz szükség, hogy aztán a szerencsések megnyerhessék a három darab tízezer forint értékű sportszer vásárlási utalvány egyikét. ma 11:15 LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   2024. április 27. 8:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.