2021. augusztus 2.
//
Lehel névnap

Veszprémi lány a legeredményesebb

2019. október 1. 20:54
VEDAC
A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) három atlétája négy érmet szerzett a Ptujban megrendezett U16-os válogatott viadalon. Kövér Fanni a legeredményesebb női atléta lett.

A szlovéniai Ptujban Horvátország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia és Magyarország legjobb U16-os atlétái mérték össze erejüket. A VEDAC-ot három sportoló képviselte, Fekete Júlia 300 méteren, Csatári Jázmin kalapácsvetésben, Kövér Fanni diszkoszvetésben és gerelyhajításban indult. A VEDAC-os küldöttség a magyar válogatott meghatározó csapatának bizonyult.

A veszprémiek igencsak kitettek magukért. Fekete Júlia 300 méteren 40.48 másodperccel, hatalmas egyéni csúccsal bronzérmet szerzett.

Fotó: VEDACFotó: VEDAC

Csatári Jázmin 58,99 méterig jutott, ezzel az eredménnyel a dobogó második fokára állhatott fel.

Kövér Fanni diszkoszvetésben 43,41 métert ért el, s ezzel toronymagasan nyerte a számot, a második helyezettre négy és fél métert verve. Gerelyhajításban viszont megdolgozott az aranyéremért, 50.78 méterrel nyert, amit a harmadik sorozatban dobott. A második helyen végző horvát rivális, Laura Zaravica a hatodik körben megközelítette a VEDAC dobóatlétáját, 50.38 méterrel végzett a második helyen. Kövér Fanni a két aranyéremmel a magyar csapat legeredményesebb sportolója lett.

A nemzetek közti pontversenyben a női magyar csapat nyert 208 ponttal, megelőzve a cseheket (199), és a horvátokat (156). Az összesített versenyben Magyarország a második helyen végzett 427 ponttal, a csehek nyertek 429 pontot gyűjtve. A harmadik helyet a horvátok szerezték meg 280 ponttal.

További cikkek

Magyar éremesőt ígér a kedd, Szögi István is bemutatkozik
Magyar éremesőt ígér a kedd, Szögi István is bemutatkozik
A birkózó Lőrincz Tamás révén egy arany- vagy ezüstérem már biztos, de a finndingis Berecz Zsombortól és a kajakosoktól is várható kiemelkedő, dobogót érő eredmény kedden a tokiói olimpián. A veszprémi SVSE atlétája, Szögi István bemutatkozik 1500 m-en.
Berecz Zsombor a második helyen jutott az éremfutamba
Berecz Zsombor a második helyen jutott az éremfutamba
A Finndingiben szereplő Berecz Zsombor a második helyen bejutott az éremfutamba vasárnap a tokiói olimpián, így kedden a dobogóért szállhat vízre.
Bartha-Kéri Bianka a 33. helyen végzett 800 méteren
Bartha-Kéri Bianka a 33. helyen végzett 800 méteren
Az élete első olimpiáján szereplő veszprémi Bartha-Kéri Bianka kiesett 800 méteren a tokiói olimpia atlétikai versenyeinek első napján.
Koszár Zsolt nyerte a tízkilométeres távot
Koszár Zsolt nyerte a tízkilométeres távot
A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) futója, Koszár Zsolt nyerte a nemrégen megrendezett Vivicittá Városvédő Futás 10 kilométeres számát.
Egyre szebb az ezüst
Egyre szebb az ezüst
Az U20-as atlétikai Európa-bajnokság egyik legizgalmasabb fináléjában, a leány 3000 méteres akadályfutás döntőjében két századdal lemaradva az első helyezettől szerzett ezüstérmet a 17 éves Varga Gréta, akivel az utanpotlassport.hu elevenítette fel a tallinni pillanatokat.