Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Koronczai győzelembe repítette csapatát

2019. augusztus 2. 11:46
A királynék városának nagy reménysége, Koronczai Petra vezényletével tizenhárom gólos diadallal debütált csütörtökön a leány U17-es kézilabda-válogatott a celjei Eb-n. A Dunaújvárosi Kohász KA balátlövője nyolc gólt jegyzett a Szlovákia elleni összecsapáson: teljesítményével kiérdemelte a mérkőzés legjobbjának járó címet is.

Szlovénia harmadik legnagyobb városában, Celjében csütörtökön vette kezdetét a leány U17-es kézilabda Európa-bajnokság, amelyen Magyarország nemzeti együttese – soraiban a veszprémi Koronczai Petrával, Kajdon Blankával, illetve Németh Katával – is érdekelt.

Hazánk fiatal tehetségei a B-csoportban szerepelnek: Szlovákia, majd Ausztria, legvégül pedig Románia leányaival is farkasszemet néznek.

Ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző tanítványai északi szomszédjaink ellen kezdtek a csoportkör csütörtöki, első fordulójában. S csöppet sem túlzás azt állítani, hogy magabiztos sikerrel, ugyanis a szlovákokat 13-10-es első játékrész után végül 31-18-ra múlták felül.

Az Európai Kézilabda-szövetség Koronczai Petrának ítélte a mérkőzés legjobbjának járó címet - Fotó: EHFAz Európai Kézilabda-szövetség Koronczai Petrának ítélte a mérkőzés legjobbjának járó címet - Fotó: EHF

Fontos hangsúlyozni, hogy Koronczai Petra, a DKKA fiatal balátlövőjének kimagasló teljesítménye elengedhetetlen volt a fölényes sikerhez: a találkozón szerzett nyolc találatával az Európai Kézilabda-szövetségtől (EHF) ki is érdemelte a meccs legjobbjának járó címet.

– Természetesen boldogsággal töltötte el a szívem, hogy a bírák engem láttak a legjobbnak, de szeretném hangsúlyozni, hogy egyedül kevés lettem volna ehhez a sikerhez. A tegnapi győzelemhez az egész csapatra, a stáb minden tagjára szükség volt – reagált a fiatal Koronczai megkeresésünkre.

– Köszönöm az edzőmnek, illetve a csapattársaimnak, hogy az első, kihagyott hetesem után nem ingott meg a bizalmuk bennem, s hagyták, hogy ismét odaállhassak. Az ezt követő négy-öt alkalommal pedig már az én kezem sem remegett a vonalnál állva – árulta el Petra, aki még búcsúzásképp hozzáfűzte: tanultak az első csatán vétett hibáikból, a pozitívumokból pedig erőt merítenek a további mérkőzéseikre.

Leány U17-es kézilabda Európa-bajnokság B-csoport, 1. forduló (Szlovénia, Celje)
Magyarország–Szlovákia 31–18 (13–10)
Hazánk gólszerzői: Koronczai 8, Farkas 5, Kajdon 4, Bánhidi 4, Horváth 3, Kürthi, Juhász, Mérai 2-2, Vámos 1.
Szövetségi edző: Ifj. Kiss Szilárd.


A magyar leányok további programja, melyet az ehftv.com élőben közvetít

Augusztus 2., péntek
17.00: Magyarország–Ausztria

Augusztus 4., vasárnap
17.00: Magyarország–Románia

Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.