Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 2. Lujza
Veszprém
11°C
2024. március 2. Lujza
Veszprém
11°C

Hiányzókkal is tisztes helytállás

2019. július 29. 18:47 // Forrás: VEDAC
Számos értékes helyezést szerzett a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a 124. atlétikai országos bajnokságon.

Budapesten, az MTK otthonában, a Lantos Mihály Sportközpontban rendezték meg az idei atlétikai országos bajnokságot. Az idei erőpróba ezúttal két napos volt, a 38 versenyszámra 516 nevezés érkezett.

Az ob-ról nem hiányozhatott a VEDAC sem, igaz nem a legerősebb csapattal vett részt az eseményen, több, éremre esélyes hiányzója is akadt. Az idei megméretésen nem indult családi okok miatt Orbán Éva magyar csúcstartó kalapácsvető. Koszár Zsolt egy őszi félmaratonira készül, ezért ő is kihagyta az ob-t, ahogy Kovács Tamás korábbi olimpikon is és Bertalan Renátó is.

A férfiaknál végül hárman zártak értékes, pontszerző helyen. A magasugró Sántik Dávid kereken 2 méteres eredményével az ötödik helyen végzett. Diszkoszvetésben Mozsdényi Dávid 52.81 méterrel zárt a hatodik helyen. Török Krisztián gerelyhajításban 61.61 méterrel szintén a hatodik lett.

Gombás Petra negyedik lett - Fotó: VEDACGombás Petra negyedik lett - Fotó: VEDAC

A nőknél ketten is bejutottak a kalapácsvetés nyolcas döntőjébe, Gombás Petra 55.79 méterrel pedig alig maradt le a dobogóról, végül a negyedik helyet érdemelte ki. Csatári Jázmin pedig új egyéni csúccsal, 51.60 méterrel a hatodik helyezést szerezte meg. A gerelyhajító Máté Fanni 47.20 méterrel az ötödik helyen fejezte be az ob-t.

Török Krisztián, a VEDAC szakmai igazgatója elmondta, akadtak hiányzóik, így az eredményeik most nem mutatnak reális képet.

– Az viszont igen örömteli, hogy a női kalapácsvetésben ketten is bejutottak a nyolcas döntőbe, ahol nagyszerűen teljesítettek ifjú koruk ellenére. Sőt, ebben a számban már őrségváltás zajlik, a feltörekvő Gombás Petra és Csatári Jázmin lassan a felnőttek között is megvetik a lábukat – fogalmazott a szakvezető.

Török Krisztián hozzátette, a VEDAC jelenleg a serdülő mezőnyben tartozik a legjobb klubok közé, s annak a korosztálynak még kell egy kis idő, hogy a felnőttek között is éremesélyesként szerepeljen.

– Nem vagyunk elkeseredve, mert a munkánk gyümölcse lassan be fog érni. Az ob jó lehetőség volt a fiataloknak a tapasztalatszerzésre, a felnőttek közt való versenyzésre. Az utánpótlásunk egyre erősebb, ezért mi már inkább oda fókuszálunk – hangsúlyozta.

Eredmények. Férfi. Magasugrás: 5. Sántik Dávid 2.00. Diszkoszvetés: 6. Mozsdényi Dávid 52.81. Gerelyhajítás: Török Krisztián 61.61. Női. Kalapácsvetés: 4. Gombás Petra 55.79, 6. Csatári Jázmin 51.60. Gerelyhajítás: 5. Máté Fanni 47.20.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.