2021. április 12.
//
Gyula névnap

Eredményesen szerepeltek a BÚK növendékei

2019. július 26. 17:13
BÚK
Értékes pontszerző helyezésekkel, illetve egyéni csúcsokkal zárta a július 17. és 20. között Győrben rendezett magyar úszóbajnokságot a Balaton Úszó Klub (BÚK) két gyermek versenyzője.

Július 17. és 20. között Győr városa biztosított otthont az 52. Országos Gyermek Úszóbajnokságnak, amelyen a Balaton Úszó Klub (BÚK) palántái is rajtkőre álltak.

Vattai Zsombor és Bartalus Mirtill - Fotó: BÚKVattai Zsombor és Bartalus Mirtill - Fotó: BÚK

A 2007-es születésű Bartalus Mirtill korosztályában 100 méteres mellúszásban kimagasló egyéni csúccsal az előkelő hatodik helyen végzett. Emellett 200 méter mellen, illetve 200 m háton is a döntőbe úszta magát, ahol mindkét versenyszámban a nyolcadik, pontszerző helyet érte el.

Szathmáry Zsombor a 2006-os születésűek között pedig 50, illetve 1500 méteres gyorson úszott hatalmas egyéni rekordot.

Edzőjük, Vattai Zsombor elismeréssel nyilatkozott tanítványai teljesítményéről.

vehirsport.hu

További cikkek

Kijelölték a magyar úszócsapatot az Eb-re és a tokiói olimpiára
Kijelölték a magyar úszócsapatot az Eb-re és a tokiói olimpiára
Elfogadta Sós Csaba kapitány javaslatait a Magyar Úszó Szövetség elnöksége: szerdán mind az olimpiai, mind az Európa-bajnoki csapatot jóváhagyta a testület. A Balaton Úszó Klub Veszprém két klasszisa, Rasovszky és Kalmár Ákos is ott van a keretben.
Rasovszky aranyéremmel ünnepelte születésnapját
Rasovszky aranyéremmel ünnepelte születésnapját
Kettős veszprémi siker született 800 méter gyorson az úszók olimpiai kvalifikációs országos bajnokságának szombati zárónapján: Rasovszky Kristóf mögött ugyanis klubtársa, Kalmár Ákos ért másodikként a célba.
Rasovszky újabb bronzérme
Rasovszky újabb bronzérme
A Balaton Úszó Klub Veszprém nyílt vízi klasszisa, Rasovszky Kristóf a szerdai 1500 méteren szerzett bronzérme után csütörtökön a 400 m gyors döntőjében is harmadikként ért célba a budapesti Duna Arénában zajló országos bajnokságon.
Úszó ob: két veszprémi a dobogón 1500 méteren
Úszó ob: két veszprémi a dobogón 1500 méteren
Kalmár Ákos ezüst-, Rasovszky Kristóf bronzérmet szerzett a budapesti Duna Arénában 1500 méteren az úszók országos bajnokságának szerdai versenynapján.
Három érmet szerzett a veszprémi úszótehetség
Három érmet szerzett a veszprémi úszótehetség
A 2012-es korosztályban érdekelt Straszewski Péter három érmet is begyűjtött a Székesfehérváron rendezett korosztályos úszóversenyen.