Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 2. Lujza
Veszprém
9°C
2024. március 2. Lujza
Veszprém
9°C

Két junior a kontinensviadalon

2019. július 21. 18:53 // Forrás: VEDAC
Cserháti Simon és Péringer Márk képviselte a veszprémi színeket a svédországi Borasban lebonyolított junior Európa-bajnokságon.

A svédországi kontinens vetélkedő első napján Cserháti Simon kalapácsvető állt dobókörbe. Harminc sportoló nevezett a számban, két csoportra osztva kezdték meg a selejtezőt. A döntőbe jutáshoz 72 méteres szintet jelöltek ki, heten tudták megdobni ezt. A tizenkettedik eredmény 69.76 méter volt, a brit Campbell Bayley örülhetett a továbbjutásnak.

Cserháti Simon 63.71 méterrel kezdett, majd 65.47 méterrel javított, viszont a harmadik kísérlete érvénytelen volt. Ezzel az eredménnyel összesítésben a 24. helyen zárt.

Cserháti Simon - Fotók: VEDACCserháti Simon - Fotók: VEDAC

A viadal második napján Péringer Márk diszkoszvető lépett dobókörbe. A huszonhat fős mezőnyt két tizenhármas csoportba sorolták be, a veszprémi fiú a B csoportban kapott helyet.

A biztos döntőbe jutáshoz 59 méterre volt szükség, de ezt mindössze három sportolónak sikerült teljesítenie. Végül 55.25 méteres eredmény kellett a fináléhoz.

Péringer MárkPéringer Márk

Péringer Márk még júniusban dobott hatalmas egyéni csúcsot 56.64 métert, azonban ezúttal 50.01 méterig jutott, amivel nem került be a legjobb tizenkettő közé, összesítésben a 23. lett.

Közel állt az Eb-részvételhez a kalapácsvető Gombás Petra is, aki már a jövő évi junior világbajnokságra készül.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.