Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 2. Lujza
Veszprém
12°C
2024. március 2. Lujza
Veszprém
12°C

Az év hegyifutójának választották

2019. január 22. 12:00 // Forrás: VEDAC
Fonyó Sándort, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) atlétáját választották meg a 2018-as év hegyifutójának.

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) Hegyi- és Terepfutó Bizottsága a közelmúltban tartotta meg a 2018-as évet lezáró díjkiosztó szakmai fórumát.

Az elmúlt esztendő legjobb férfi hegyifutója címet az évek óta stabil teljesítményt nyújtó veszprémi Fonyó Sándor nyerte el. Idősebb Fonyó Sándor és Koós Hutás László edzők tanítványa tavaly két hazai országos bajnoki címet is szerzett, a normáltávú és a félmaratoni hegyifutó ob-n is aranyérmesként végzett.

Fonyó Sándort választották meg a 2018-as év hegyifutójának - Fotó: VEDACFonyó Sándort választották meg a 2018-as év hegyifutójának - Fotó: VEDAC

A nemzetközi események közül az andorrai hegyifutó világbajnokságon és a macedóniai Európa-bajnokságon is a második legjobb magyar befutó volt. Ellenben a masters hegyi világbajnokságon a legjobb magyarként ért célba, az előkelő hatodik helyen zárt, és nagy szerepe volt az M35 korcsoportban masters hegyifutó világbajnoki bronzérmes csapat sikeres szereplésében is.

A nőknél Ősi Eszter kapta az elismerést, aki első helyen végzett az országos bajnokságon és az andorrai hegyifutó világbajnokságon a legjobb magyar helyezést érte el, amikor negyvenhatodik lett.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.