Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veteránok Füreden / – öreg, de nem vén motorok és autók felvonulása –

2008. május 10. 21:58
Óriási érdeklődés közepette rendezték a balatonfüredi Annagóra bevásárló parkban a veterán járművek II. találkozóját. Idén többen jöttek bel- és külföldről, mint tavaly, s szélesebb volt a programpaletta is.
Az első járművek már reggel a fürdővárosba értek, majd miután megtörtént a regisztráció és az eligazítás, a járműkonvoj egy Balaton-felvidéki túrára indult. A hegyvidéki utat jól bírták a becsületesen karbantartott motorok és autók. Az 1914-es gyártású Oldsmobil – a találkozó legöregebb darabja – is végigjárta az utat.

A rendezvény főszervezője, Szerdahelyi Bence a Vehírnek elmondta, hogy két kategóriában hirdettek díjat. Mivel játékos találkozóról volt szó, az elsőbe ilyenek tartoztak: hány kilométert mutat az óra, hány cm a kormánykerék (motoroknál a kormány hossza stb. Az indulóknak 4 motor vagy autó feldarabolt képeit összerakva kellett felismerni a típust.

Sajnálatos, hogy a meghirdetett ügyességi játék technikai okok miatt elmaradt, de bizonyos, hogy így is jól érezték magukat a résztvevők és a nézők. (Díjazottak: Vörös János / Opel Kadet B., Bella András / Fiat 1500 Cabriolet, Jacsó Gyula / MZ 250ccm.



A másik díjazás a nézők által kiválasztott legszebb motoré és autóé volt. Eszerint a legszebb motor díját Berkovics István nyerte egy Pannónia P-10-zel, a legszebb autó díját Kecskeméti Zsolt nyerte Ford Mustang Cabriolet-val.

Különdíjat kapott a fakerekes Oldsmobile (Gyöngyösi István), valamint az Ausztriából érkezett Jaguár XK 150 Roadster (Naglreiter Hans).

A résztvevők szerint jövőre ismét Füred lesz a veteránok egyik kedvenc találkozási helye.

(tekintsék meg képgalériánkat a legszebb motorokról és autókról)

Zatkalik András
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.