Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Őrzi trónját a lábtenisz királynője

2015. október 15. 8:48
Negyedik egyéni világbajnoki címét szerezte a veszprémi Lepsényi Boglárka, aki a Kolozsváron rendezett világbajnokságon párosban és hármasban egy-egy ezüstérmet is szerzett.

Mint arról beharangozónkban már írtunk, október 9-11. között a romániai Kolozsvár adott otthont a junior férfi és női lábtenisz-világbajnokságnak, ahova Lepsényi Boglárka az egyéni szám háromszoros világbajnokaként (2008., 2010., 2012.) és kétszeres Európa-bajnokaként (2009., 2013.) érkezett.

A hölgyek mezőnyében hat ország képviselői küzdöttek meg egymással három szakágban (egyéniben, párosban és hármasban). Egyéniben a szám címvédője, Lepsényi Boglárka a csoportküzdelmek során svájci és lengyel riválisát is magabiztosan verte, csoportelsőként így azonnal az elődöntőbe jutott. Ott cseh ellenféllel találkozott, akit simán (11:7, 11:5) fektetett két vállra. A fináléban a csoportban már legyőzött svájci hölggyel találkozott, aki ellen ugyan megizzadt, de ezúttal is két szettben (11:7, 11:9) diadalmaskodott.

Lepsényi Boglárka a dobogó tetejénLepsényi Boglárka a dobogó tetején

Lepsényi a vehirsport.hu-nak elmondta: a döntőben már spórolnia kellett erejével, hiszen ugyanezen a napon rendezték a páros és a hármas küzdelmeket is, ahol – Kőrösi Evelin és Hering Dominika oldalán – szintén érdekelt volt. Emiatt kevésbé tudta alkalmazni a rá jellemző támadó felfogású játékot, s a szokottnál többet hibázott. A veszprémi klasszis ennek ellenére is abszolút magabiztosan védte meg címét, így negyedszer is a nyakába akasztották a világbajnoki aranyérmet.

Hogy mi a sikerének titka? – Nehéz kiismerni a játékomat, nehéz készülni ellenem. Sajnos én már az idősebbek közé tartozom a mezőnyben, azonban előnyt jelent a vetélytársakkal szemben, hogy sok mindent tudok a labdával. Némi előny birtokában – ha kellően koncentrált vagyok, s nem nehezíti fáradtság a dolgomat – már merek színesen, okosan játszani. ilyenkor előhúzok olyan különleges vagy egyedi technikai megoldásokat, amelyekre az ellenfeleim nem is számítanak – fogalmazott a Szentendrei Kinizsi Honvéd SE sportolója.

Párosban a magyar hölgyek a csoportban megverték a lengyeleket, azonban kikaptak a csehektől. Az elődöntőben nyertek Svájc ellen, a döntőben viszont másodszor is alulmaradtak a csehekkel szemben. Hasonló volt a forgatókönyv hármas szakágban is. Ott a románokat fektették két vállra a csoportban, s ismét kikaptak a csehektől. Svájc ellen óriási csatában – három szettben – nyertek, majd a fináléban megint alulmaradtak. Ezúttal is a csehek ellen.

– Szerettük volna megszerezni párosban az első vb-aranyunkat, de ez most nem sikerült. Párosban két évvel ezelőtt ugyanezt a cseh csapatot megvertük, ezúttal viszont kikaptunk tőlük. Látszik, hogy komoly bajnokságban edződnek, játékosaik jól ismerik egymást, hiszen hétről hétre együtt játszanak. Nálunk sajnos hiányzik az összeszokottság, az elmúlt egy évben összesen kétszer játszottunk együtt a lányokkal. Összességében azonban szép eredményt ért el a válogatott, amely az éremtáblázat második helyén zárt. A női szakasz pedig különösen kitett magért, hiszen hármasban korábban még nem volt ezüstérmünk – összegezte a tornát a kiválóság.

Fiú egyesben Harsányi Ádám szintén bronzérmet szerzett, a magyar válogatott így egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szerzett. Fiú hármasban a balatonfüredi Kovácsfi Barna is szerepet kapott.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.