2021. április 12.
//
Gyula névnap

Mérföldkő a VÚK életében

2014. április 30. 23:52
A Veszprémi Úszó Klub sportolója, Végh István a magyar serdülő válogatottként fantasztikus sikereket ért el az április 16-18-án, Dunaújvárosban megrendezett Aranyüst kupán.

A fiatal tehetség aranyérmet nyert 100 m pillangóúszásban, a 4x100 m-es gyorsváltó és a 4x100 m-es vegyes váltó tagjaként. Ezüstérmet szerzett 100 m gyorsúszásban és 5. helyen végzett 200 m gyorson. Mérföldkő ez a bakonyi úszó klub életében, mert hosszú idő óta büszkélkedhetnek újra korosztályos válogatott sportolóval.

Végh István és edzője, Balogh János Végh István és edzője, Balogh János

Végh a május 3-4-ei a csehországi Pardubice-ben megrendezendő nemzetközi úszóversenyre is meghívást kapott, ahol szintén a válogatott színeiben szerepelhet.

A klub büszkesége jelenleg a korosztályos európai ranglistán is igen előkelő helyen szerepel:100 m pillangóúszásban a 2., 100 m gyorson pedig a 6. helyen áll.

vehirsport.hu

További cikkek

Kijelölték a magyar úszócsapatot az Eb-re és a tokiói olimpiára
Kijelölték a magyar úszócsapatot az Eb-re és a tokiói olimpiára
Elfogadta Sós Csaba kapitány javaslatait a Magyar Úszó Szövetség elnöksége: szerdán mind az olimpiai, mind az Európa-bajnoki csapatot jóváhagyta a testület. A Balaton Úszó Klub Veszprém két klasszisa, Rasovszky és Kalmár Ákos is ott van a keretben.
Rasovszky aranyéremmel ünnepelte születésnapját
Rasovszky aranyéremmel ünnepelte születésnapját
Kettős veszprémi siker született 800 méter gyorson az úszók olimpiai kvalifikációs országos bajnokságának szombati zárónapján: Rasovszky Kristóf mögött ugyanis klubtársa, Kalmár Ákos ért másodikként a célba.
Rasovszky újabb bronzérme
Rasovszky újabb bronzérme
A Balaton Úszó Klub Veszprém nyílt vízi klasszisa, Rasovszky Kristóf a szerdai 1500 méteren szerzett bronzérme után csütörtökön a 400 m gyors döntőjében is harmadikként ért célba a budapesti Duna Arénában zajló országos bajnokságon.
Úszó ob: két veszprémi a dobogón 1500 méteren
Úszó ob: két veszprémi a dobogón 1500 méteren
Kalmár Ákos ezüst-, Rasovszky Kristóf bronzérmet szerzett a budapesti Duna Arénában 1500 méteren az úszók országos bajnokságának szerdai versenynapján.
Három érmet szerzett a veszprémi úszótehetség
Három érmet szerzett a veszprémi úszótehetség
A 2012-es korosztályban érdekelt Straszewski Péter három érmet is begyűjtött a Székesfehérváron rendezett korosztályos úszóversenyen.