Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 15. Tas, Anasztázia
Veszprém
17°C
2024. április 15. Tas, Anasztázia
Veszprém
17°C

A szobor marad / Rajk László újabb nyilatkozata az MTV 1 mai reggeli műsorában

2008. május 7. 10:00
A reggeli műsorban Rajk kifejtette, hogy ha Veszprém városának annyi pénze van, hogy ide-oda szállítsa a közel húsz tonnás szoborkompozíciót, akkor tegye azt. Mint építész azt mondom nem olcsó mulatság az egyenkénti, szoborrészeket speciális daruval megemelni és különleges szállító járműre helyezni, anélkül, hogy a részei ne károsodjanak. Sokszor jártam és tartózkodom Veszprémben, azt a parkot át kellene „rendezni”, hogy valóban a város egyik legnépszerűbb parkja lehessen – mondta Rajk. Majd kijelentette: megvárom az ügy fejleményeit.

A veszprémi polgármesteri hivatal úgy döntött nem lebontják, hanem raktározzák Rajk László 2006-ban felállított 56-os emlékművét. A szóvivő elmondta, a szobor további sorsáról a város képviselő testülete fog határozatot hozni.

A Kultúrházban az építész , látványtervező, aki egyébként az MTI-vel már hétfőn azt közölte, hogy "bíróságra viszi" az ügyet, mert szerinte a regionális közigazgatási hivatalnak a bontásról rendelkező, elsőfokú döntést helyben hagyó határozata "több téren törvénysértő".

Beke G. László

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.