Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C

Ismét bóják közt a Veszprém Arénánál

2014. március 12. 18:13 // Forrás: ifj. Mulicz László
Elérkeztünk az idei év rajtjához: március 16-án (vasárnap) ismét felbőgnek a motorok és az adrenalin az egekbe szökik, amikor megkezdődik a Veszprém Szlalom idei első fordulója.

A 2007 óta működő kis csapat ismét kitesz magáért, hiszen nemcsak a versenyezni vágyó „benzinvérűeknek” szeretnének a kedvükben járni. Mivel vége a télnek, és jön a jó idő, így mindenki a szabadba vágyik. A közúti forgalom egyre sűrűbb és a közlekedés egyre veszélyesebb, ezért az előző években nagy sikert aratott rendezvényekhez hasonlóan, ismét a baleset-megelőzés jegyében fognak zajlani a rendezvények. Az autósokon kívül gondolnak a más járművekkel közlekedőkre is, ezért az SR Sport Egyesület, az SZ&T-T Rally Team, a Pitykemotor, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Veszprémi Autós Motoros Iskola Kft. segítségével külön programokkal is várják az érdeklődőket, ahol minden közlekedő megtalálja a számára megfelelő időtöltést.

A rendezvény segítséget nyújt a közúton való szabályok, a rutin és a biztonságos járműkezelés elsajátításához, de emellett kiélhetik magukat a száguldozni vágyó adrenalinfüggők is. Akik több ezren ott voltak az elmúlt évek veszprémi szlalom versenyein, azok bizonyára izgalommal várják a folytatást. A látványos autózások és az időre kemény harcokat vívó pilóták, most is szép számmal képviseltetik majd magukat, hogy elragadják a szurkolók figyelmét.

A mezőnyben fellelhető majd a szépen megépített vagy éppen széria utcai autók, vagy a brutális teljesítményű gépcsodák, csakúgy, mint a „kilinccsel előre” autózó BMW-k, Suzukik vagy Ladák.

A rendezők mindig újabb és újabb pályakialakítással rukkoltak elő, ez most sem lesz másképp. Az új nyomvonalban megtalálhatóak lesznek a szokásos pálya elemek, mint a bójalassítók és az eltolt bójakapuk, valamint a közönség és a driftesek egyik kedvence a körforgalom is.

Az idei évben megrendezik a DSZK (Dunántúli Szlalom Kupa) részét is képező versenyt, amely a pontgyűjtő bajnokság első fordulója is lesz egyben. 


PROGRAMOK

  • Veszprém Szlalom ügyességi autóverseny

Nevezés-gépátvétel 7:00-8:30-ig, nevezői eligazítás 9:00-kor, majd rajt.
A verseny az alábbi kategóriákban kerül kiírásra:
N1.: 0-1100ccm-ig, első és 4x4 kerék meghajtású gk,
N2.: 1101-1500ccm-ig, első és 4x4 kerék meghajtású gk,
N3.: 1501-ccm felett, első és 4x4 kerék meghajtású gk,
A1.: 0-1100ccm-ig, első és 4x4 kerék meghajtású gk,
A2.: 1101-1500ccm-ig, első és 4x4 kerék meghajtású gk,
A3.: 1501-ccm felett, első és 4x4 kerék meghajtású gk,
H1.: 0-1600ccm-ig, hátsókerék meghajtású gk,
H2.: 1601-ccm felett, hátsókerék meghajtású gk,
J.: Juniorok (ccm-től független 17 éven aluliak)
N.: Nők - hölgyek(típus és ccm-től független)
P.: Proto (típus és ccm-től független)          
Abszolút (Az abszolút 1-2-3. helyezett kerül értékelésre.)

  • Kerékpáros ügyességi pálya gyerekeknek.
  • Motoros szimulátor kicsiknek és nagyoknak.
  • Biztonsági öv szimulátor és részegszemüveg teszt.
  • KRESZ tesztek.

Az idei időpontok: március 16., május 25., július 27., és szeptember 14.

A rendezvényre látogatása ingyenes, melyről további információkat ITT talál. 

vehirsport.hu
további cikkek
Több ember meghalt egy raliversenyen Lábatlan és Bajót között baleset Több ember meghalt egy raliversenyen Lábatlan és Bajót között Négyen meghaltak és többen megsérültek, amikor az Esztergom-Nyerges Rallyn egy jármű lesodródott az útról és a nézők közé hajtott. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) vezetősége közleményben tudatta, hogy a hatóságokkal együttműködve vizsgálja a baleset körülményeit. 2024. március 24. 16:23 Ausztrál Nagydíj - Sainz nyert Melbourne-ben, Verstappen kiesett Ausztrál Nagydíj - Sainz nyert Melbourne-ben, Verstappen kiesett A vakbélműtétje után lábadozó Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat, melyet a címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája műszaki hiba miatt feladott. 2024. március 24. 6:38 Szaúdi Nagydíj - Dzsiddában is folytatódott Verstappen sikersorozata Szaúdi Nagydíj - Dzsiddában is folytatódott Verstappen sikersorozata A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője rajt-cél győzelmet aratott a vasárnapi Forma-1-es Szaúdi Nagydíjon Dzsiddában. 2024. március 9. 19:50 Veszprémből indul az ERC-sorozat – újabb lépés a sportfőváros cím felé rali Veszprémből indul az ERC-sorozat – újabb lépés a sportfőváros cím felé A Rally Hungary lesz a 2024-es ERC-sorozat nyitóversenye, amelyet április 12. és 14. között veszprémi központtal, murvás pályákon tartanak meg. Rali Európa-bajnokot majd öt aszfaltos és három murvás verseny összesített eredménye alapján avatnak.   2024. március 6. 13:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.