Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kerékpáros pihenőnek indult, de sokkal több lett belőle

2019. szeptember 28. 12:45
Péntek délelőtt adták át hivatalosan az új nemesvámosi kerékpáros pihenőt. A fejlesztés a környezettudatosság jegyében készült és számos további szórakozási lehetőséget kínál.

Kétkerekes Völgykapu névre keresztelték azt a kerékpáros pihenőt, amit Nemesvámos határában avattak fel a kerékpárút mellett.

Eredeti funkciójában arra fog szolgálni, hogy a kirándulók megpihenhessenek és felfrissüljenek az ivókútnál.

Az önkormányzat saját beruházása azonban ezeknél jóval több attrakciót is tartalmaz.

A pihenő tőszomszédságában gyermekek részére kialakítottak rugós játékokat, mászókákat, hintákat, valamint egy 25 méteres drótkötélpályát is, ezenkívül a növények telepítésénél is figyeltek a helyi adottságokra.

Az átadón Ovádi Péter országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, mintha hazajárna Nemesvámosra, szinte minden héten elkészül egy új beruházás a településen. A mostani viszont több szempontból is kiemelkedik, hiszen a település saját költségvetéséből valósította meg a környezettudatosság jegyében ezt a pihenőt. Kiemelte, hogy nem csak egy kerékpáros pihenő készült el, hanem a település egy új közösségi térrel is gazdagodott.

Sövényházi Balázs polgármester beszédében részletezte, hogy milyen környezettudatos elemeket tartalmaz a beruházás:

800 növényt ültettek el, amelyek nagy részét helyi mezőgazdászoktól vásárolták, ezek pedig mind igazodnak a helyi mikroklímához. Továbbá a kerékpáros pihenő tetőszerkezetén kialakítottak egy egybefüggő zöld kertet kövirózsákkal és kisebb növényekkel, amelyek biztosítják a természetes hűtését a pihenőnek, a dizájnelemek pedig újrahasznosított anyagokból készültek. Kiemelte, hogy igyekeztek olyan játékokat telepíteni és olyan megoldásokat alkalmazni, amelyek még nem voltak a településen.

Az átadó után a helyi általános iskola diákjai egyből a birtokukba vették az új játszóteret.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.