Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
24°C
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
24°C

A város senkit nem hagy magára

2019. szeptember 27. 13:23
A közösség erejét az mutatja meg, hogyan figyelünk azokra, akikre a leginkább szükséges a figyelmünket irányítani: az idősekre, akiknek a legtöbbet köszönhetjük – hangsúlyozta Porga Gyula polgármester csütörtökön a Völgyikút utcai Idősek Otthonában rendezett Alzheimer café eseményen.

Kávé, sütemény, családias hangulat – szeretet, s odafigyelés járta át csütörtökön délután a Völgyikút utcai Idősek otthonát, ahol a VKTT Egyesített Szociális Intézmény Alzheimer cafét tartott, melynek vendége városunk polgármestere Porga Gyula volt.

A közösség erejét az mutatja meg, hogyan figyelünk azokra, akikre a leginkább szükséges a figyelmünket irányítani: az idősekre, akiknek a legtöbbet köszönhetjük – fogalmazott Porga.

Majd hozzátette, hogy a demencia, illetve az Alzheimer-kór nemcsak a betegnek, hanem családjának is komoly kihívást jelent.

Porga Gyula polgármesterPorga Gyula polgármester

– Egy közösségben, társaink történeteit megismerve rengeteg hasznos tapasztalattal gazdagodhatunk – mutatott rá a polgármester az esemény céljára, majd biztosította a megjelenteket, hogy a város senkit nem hagy magára.

Győri Piroska intézményvezetőtől megtudhattuk, terveik közé tartozik, hogy a közeljövőben városunknak demenciabarát címet szerezzenek: ismertessék a helyi fiatalokkal, hogy mit is jelent valójában a demencia, valamint a buszsofőröket is felkészítenék arra, hogyan ismerhetik fel, ha egy idős embernek esetleg segítségre van szüksége, anélkül, hogy ő jelezné azt.

Ugyanis a demenciával a rövid távú emlékezet, távolabbról azonban a hosszú távú memória, a nyelv és a mozgás is érintett, amely viszont csak a betegség előrehaladásával válik feltűnővé.

A családias beszélgetés során az idősek mellett hozzátartozók is részt vettek: a felelevenített emlékek, tapasztalatok után sűrűn csaltak könnyeket egymás szemébe.

Simon Dani
Domján Attila
további cikkek
Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől - az amerikai elnök a közösségi médiában közzétett közleményben jelentette be ezt a szándékát vasárnap. tegnap 20:40 Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Egy jó kísérletnek tartja, de majd az idő igazolja, hogy valóban működőképes-e az Európai Unió új online szabályzási rendszere Tuzson Bence, igazságügyi miniszter szerint, aki a Századvég nyári egyetemén vett részt Veszprémben. A miniszter az előadásában elmondta azt is, hogy milyen logika szerint lehetne hatékonyabban felvenni a versenyt az online bűnözőkkel, valamint a mesterséges intelligencia adta lehetőségekről is beszélt az államigazgatási munkában. 2024. július 20. 23:06 Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Közel száz denevér érkezett április második felében a veszprémi Érseki Palota padlásterébe, ahol a nőstény egyedek és néhány hete született kölykeik a nyári hónapokat töltik. Az „érsekségi denevérek” visszatérő vendégek a közel 250 éves barokk épületben, ezért a Veszprémi Főegyházmegye a várnegyed megújításának munkálatait úgy ütemezi, hogy a védett – fényre és zajra is érzékeny – állatokat ne zavarják, sőt az Érseki Palota díszkivilágítását is módosították. 2024. július 19. 22:35 Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe. 2024. július 18. 15:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.