2021. október 18.
//
Lukács névnap

A Báthory és a Jendrassik-Venesz diákjai voltak a legaktívabbak az autómentes napon

Veszprémben is számos program zajlott az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódóan.

A programsorozat már a szombati Richter Egészségnappal elkezdődött, a csúcspontja pedig a pénteki autómentes nap volt. Hét közben a diákoknak balesetprevenciós kisfilmet vetítettek, a VKSZ Zrt. pedig a környezettudatos nevelést erősítette Kistó utcai rendezvényével.

A környezeti nevelést szolgálta a VKSZ Zrt rendezvényeA környezeti nevelést szolgálta a VKSZ Zrt rendezvénye

Az autómentes nap kétkilométeres futással kezdődött: több mint kilencszáz résztvevő szaladt az Óváros térről a délelőtti sportvetélkedők helyszínére, a Stadionhoz. A legaktívabb általános és középiskolát díjazták: a Báthory és a Jendrassik-Venesz egy-egy százezer forintos sportszervásárlási utalványt vehetett át Brányi Mária alpolgármestertől.

Péntek délben eredményt hirdettek az autótoló versenyt illetően is: a vándorserleget a Katasztrófavédelem csapata viheti haza, a dobogóra még a Toborzóiroda és a Transmoduls Kft. értékesítési csapata állhatott fel.

Az autómentes nap még nem ért véget: a mai napon továbbra is ingyenesen utazhatnak a V-Busz helyi járatain azok, akik felmutatják forgalmi engedélyüket.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Október végéig ingyen lehet kipróbálni az új zöld buszt
Október végéig ingyen lehet kipróbálni az új zöld buszt
Október 28-ig egy teljesen elektromos meghajtású zöld busz járja a veszprémi utakat, amely most teszt jelleggel, ingyen kipróbálható, hogy jövő májusban már élesben térjen vissza öt ugyanilyen jármű a V-Busz megújuló flottájának részeként.
Környezettudatosságra nevelik a legkisebbeket is
Környezettudatosságra nevelik a legkisebbeket is
Óvodákban elhelyezett esővízgyűjtő edényekkel és számos egyéb programmal erősítenék a veszprémiek környezettudatosságát két különböző, ám témájukban összekapcsolódó pályázati program révén.
Az akadálymentesítésben is segít a VKSZ Zrt.
Az akadálymentesítésben is segít a VKSZ Zrt.
Mozgáskorlátozottakat segítő applikációval, önkéntesek bevonásával és közszolgáltatásokkal kapcsolatos app elindításával növeli a cég a veszprémiek komfortérzetét.
Az aradi vértanúkra emlékeztek Veszprémben
Az aradi vértanúkra emlékeztek Veszprémben
172 évvel ezelőtt október 6-án végezték ki Aradon az 1848/49-es szabadságharc katonai vezetőit és Pesten Batthyány Lajos miniszterelnököt. Rájuk emlékeztek szerdán Veszprémben.
Nem csak küllemében, szellemiségében is kizöldült a Kálvin park
Nem csak küllemében, szellemiségében is kizöldült a Kálvin park
Pénteken délelőtt elkezdődött a Fenntarthatóság MindenKor elnevezésű tematikus nap a lakótelepi Kálvin parkban. Az elsősorban kisgyermekeknek és családoknak szóló rendezvény szombaton is folytatódik számos interaktív, ismeretterjesztő foglalkozással.