Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

A pandák földjéről érkeztek látogatók a Veszprémi Állatkertbe

2019. szeptember 14. 4:04 // Forrás: Veszprémi Állatkert
A veszprémi állatkert híre már Ázsiáig is eljutott. Hétfőn egyenesen a Shanghai Wild Animal Parkból érkezett Veszprémbe az az ötfős delegáció, akik az itt megvalósított fejlesztésekre voltak kíváncsiak.

Látogatásuk célja az volt, hogy megnézzék a Veszprémi Állatkert létesítményeit, állatházait és kifutóit, betekintést nyerhessenek az itt zajló természetvédelmi, oktatási, és tudományos munkába, a veszélyeztetett fajok tenyésztési programjába és az állatok gondozásába.

A Shanghai Wild Animal Park vezető munkatársai Ms. Liu Jun igazgatóhelyettes vezetésével egy igazán tartalmas napot töltöttek el a Veszprémi Állatkertben. A szakmai látogatást és tapasztalatcserét követően köszönetüket fejezték ki, minden bizonnyal gyümölcsöző és hosszútávú kapcsolat fog kialakulni a két állatkert között – tudatta a Veszprémi Állatkert közleményében.

1995-ben nyitotta meg kapuit a Shanghai Wild Animal Park, Kína egyik legnagyobb állatkertje, mely 153 hektáron terül el. 2017-ben 2 700 000 látogatója volt a parknak, ahol több mint 200, köztük számos veszélyeztetett és ritka faj 10 000 egyede tekinthető meg. Itt található Kína legnagyobb ázsiai elefánt, afrikai elefánt, aranycerkóf és gepárd csapata. Kétségkívül a látogatók kedvenceinek számítanak az óriáspandák, melyek tenyésztésében a park kiemelkedő sikerekkel büszkélkedhet. Továbbá olyan különleges fajokat is megcsodálhat itt a nagyközönség, mint a piszeorrú majom, a takin és a nipponíbisz. A veszélyeztetett fajok megőrzése mellett kiemelkedő oktatási és tudományos tevékenységet végeznek, melyért több elismerésben is részesültek már.

zoo
vehir.hu
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.