Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A szakmák kiválóságait köszöntötték

2019. szeptember 3. 3:30
Augusztus 22-27. között Kazanyban rendezték meg a szakmák olimpiájaként is emlegetett 45. WordSkills versenyt. A megmérettetésen hatvanhárom ország indult, köztük Magyarország is, amely huszonnégy fős delegációt küldött, ebből négy versenyző Veszprém megyei.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kedd délelőtt tartotta sajtótájékoztatóját, melyen a kazanyi verseny tehetséges Veszprém megyei fiataljait köszöntötték, így Berta Gergő szárazépítőt, valamint a Táncsics iskola egykori tanulóját Simon Krisztiánt, aki bútorasztalos szakmában megszerezte az első helyet, és egyben elnyerte a nemzet legjobbja címet is. A magyar csapat tagjai tizenegy Kiválósági Érmet kaptak, köztük Balogh Ákos webfejlesztő, és Fekete Martin épületasztalos.

A fiatalokat – többek között – Porga Gyula polgármester köszöntötte, aki a gratuláció után a veszprémi képzési kínálat sokszínűségére hívta fel a figyelmet, valamint Veszprém többszázéves oktatási tradíciójára, melyre visszatekintve láthatjuk, évről-évre remek eredményeket ér el a város a rangsorokban. A polgármester külön megköszönte, hogy a fiatalok hozzájárultak ehhez a többszázéves hagyományhoz, majd hozzátette, méltán lehetünk büszkék rájuk!

A Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója, Schindler Lászlóné főként érzelmi pillérekre helyezte beszédét, és az eddig megélt élményeit mesélte el a tehetséges fiatalokkal kapcsolatban, hiszen amellett, hogy már élőben is volt szerencséje látni, amint sikert érnek el, több rendezvényen is kiemelték már a Veszprémi Szakképzési Centrum kiválóságait.

Végül dr. Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szólalt fel, aki a gratuláció mellett a szakmák fontosságára hívta fel a figyelmet, érzékeltetve azoknak szépségeit, élő példát mutatva arról, hogy igenis lehet sikereket elérni!

Simon KrisztiánSimon Krisztián

A beszédek után a fiatalok elismerése következett, ezúttal nem szavakkal, hanem ajándékokkal fejezték ki köszönetüket, elismerésüket.

További sok sikert kívánunk!

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Hétvégén a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei és Porga Gyula, polgármester is néhány óra alatt gyűjtötte össze az önkormányzati választáson való elinduláshoz szükséges támogató aláírásokat. Sőt, volt olyan városrész, ahol a szükséges mennyiség háromszorosa is összejött egy délelőtt alatt. Hétfő délelőtt a jobboldali jelöltek a kampány első napjainak tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót a Városháza előtt. tegnap 16:29 Harminc éve igazolják, hogy Veszprém tényleg a „királynék városa” Harminc éve igazolják, hogy Veszprém tényleg a „királynék városa” Három évtizedes jubileumát ünnepelte vasárnap a Zonta Club veszprémi szervezete. Harminc éve azért jöttek létre a nemzetközi szervezeten belül, hogy jobb világot építsenek a nőknek. Azóta ösztöndíjakon, jótékonysági akciókon és kulturális programokon keresztül is tettek ezért, a civil munka pedig a jövőben is folytatódik. tegnap 11:34 Mert a néptánc öröm Mert a néptánc öröm Nagysikerű gálaműsorral ünnepelték szombaton az Agora Kulturális Központ nagytermében a veszprémi néptánc ötvenéves töretlen sikerét. Ennek zászlóshajója a Veszprém-Bakony táncegyüttes, akik pontosan fél évszázada kezdték el a magyar néptáncot olyan szinten űzni, hogy azóta nem túlzás azt állítani, hogy nemzetközileg is ismertek lettek. A gálán az új generáció és a szenior korosztály is képviseltette magát. Porga Gyula polgármesternek pedig igaza volt: a néptánc az öröm. 2024. április 20. 23:13 Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Nem sokkal szombat déli tizenkettő óra után Porga Gyula polgármester a Facebookon bejelentette, hogy össze is gyűjtötte a választási induláshoz szükséges aláírást. 2024. április 20. 13:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.