Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
20°C
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
20°C

Rekordidő alatt készült el az új bölcsőde

2019. augusztus 30. 13:10
A nemesvámosi családok igénye volt, hogy a településen az óvoda mellett egy bölcsődét is kialakítsanak. A beruházás a határidő előtt elkészült, ünnepélyes átadóját péntek délelőtt tartották.

Valószínűleg a nemesvámosi gyerekeket jobban izgatták az új bölcsőde udvarán kihelyezett gyermekjátékok, mint a nemzeti színű szalag a bejárat előtt, a település életében mégis egy fontos esemény zajlott péntek délelőtt.

A nemesvámosi Csillagvirág Óvoda immáron bölcsődével is kibővült, amely fejlesztést rekordidő alatt valósítottak meg.

Az ünnepélyes átadón Ovádi Péter országgyűlési képviselő a nemesvámosi fejlesztéseket a jövő beruházásainak nevezte, hiszen korábban óvodát és sportcsarnokot avattak, most pedig a felújított bölcsőde alapozza meg még jobban a falu jövőjét. Hozzátette, hogy Nemesvámos kiváló példa arra, hogy a kormány által megfogalmazott és elindított faluprogram és családvédelmi akcióterv jól és hatékonyan működik. A képviselő szerint Nemesvámos nem csak a térségben, de országosan is egy mintatelepülés, amelyre méltán lehetnek büszkék az itt élők, a polgármester és mindenki, akinek munkája volt a megvalósult fejlesztésekben.

Ezt követően Sövényházi Balázs polgármester elmondta, hogy több család is jelezte: szükség lenne egy bölcsődére is a faluban. Nemesvámoson 40 olyan kisgyermek él, akik most bölcsődés korúak, ezért is döntöttek úgy, hogy a régi óvodaépületet átalakítják egy modern bölcsődévé. A beruházás teljes összege 120 millió forint volt, amelyhez hazai forrásként Magyarország Kormánya 84 millió forinttal járult hozzá.

A beruházás pedig rekordidő alatt valósult meg. Sövényházi Balázs rövid visszatekintőjében elmondta, hogy csupán idén áprilisban indult a közbeszerzési eljárás, amelyet a Thermo Épgép Kft. nyert meg alig egy hónappal a kiírás után. A munkaterületet idén május 17-én adták át, az eredeti szerződés szerint pedig szeptember 14-re kellett volna befejezni. Ennek ellenére már augusztus végén elkészült az épület, ami 3 csoportszobában 36 kisgyermeket tud majd fogadni és külön melegítőkonyha is tartozik hozzá.

A polgármester hozzátette, hogy a következő hetekben beszerzik a szükséges bútorokat, valamint megtörténik az udvar parkrendezése is, és reményeik szerint szeptember második felében a működési engedélyt is megkapják rá.

Az átadóünnepség további részében a település egyházi képviselői is megáldották az épületet, majd a megjelentek Putz Andrea óvodavezetővel és a gyerekekkel közösen járták be és ismerkedhettek meg az új bölcsődével.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
„Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet A Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatták be az ötvenöt éve alakult Kaláka együttesről szóló másfél órás dokumentumfilmet, noha az is kiderül belőle, nem szeretik, ha a Kaláka szócska után még az ’együttes’ is odakerül, hiszen a Kaláka önmagában is a közös munkára, a szórakozva dolgozásra utal. tegnap 21:45 Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal - derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek esti ülésén. 2024. június 14. 20:49 20 éve ünnepeljük az adományozást: köszönjük véradók! 20 éve ünnepeljük az adományozást: köszönjük véradók! Péntek délelőtt tartották meg a már hagyományosnak számító, sorban az ötödik véradók világnapi faültetést, melyet a Magyar Vöröskereszt 2020-ban indított. Budapest, Esztergom, Székesfehérvár és Szolnok után Veszprém belvárosában, a Szent Kálvária-domb melletti zöld területen ültették el a szimbolikus jelentésű vérszilvafát, melynek mélyvörös színe egész évben emlékeztet minket a véradás fontosságára. tegnap 14:40 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t EURO-2024 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó-válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon. 2024. június 14. 14:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.