Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C

Rekordidő alatt készült el az új bölcsőde

2019. augusztus 30. 13:10
A nemesvámosi családok igénye volt, hogy a településen az óvoda mellett egy bölcsődét is kialakítsanak. A beruházás a határidő előtt elkészült, ünnepélyes átadóját péntek délelőtt tartották.

Valószínűleg a nemesvámosi gyerekeket jobban izgatták az új bölcsőde udvarán kihelyezett gyermekjátékok, mint a nemzeti színű szalag a bejárat előtt, a település életében mégis egy fontos esemény zajlott péntek délelőtt.

A nemesvámosi Csillagvirág Óvoda immáron bölcsődével is kibővült, amely fejlesztést rekordidő alatt valósítottak meg.

Az ünnepélyes átadón Ovádi Péter országgyűlési képviselő a nemesvámosi fejlesztéseket a jövő beruházásainak nevezte, hiszen korábban óvodát és sportcsarnokot avattak, most pedig a felújított bölcsőde alapozza meg még jobban a falu jövőjét. Hozzátette, hogy Nemesvámos kiváló példa arra, hogy a kormány által megfogalmazott és elindított faluprogram és családvédelmi akcióterv jól és hatékonyan működik. A képviselő szerint Nemesvámos nem csak a térségben, de országosan is egy mintatelepülés, amelyre méltán lehetnek büszkék az itt élők, a polgármester és mindenki, akinek munkája volt a megvalósult fejlesztésekben.

Ezt követően Sövényházi Balázs polgármester elmondta, hogy több család is jelezte: szükség lenne egy bölcsődére is a faluban. Nemesvámoson 40 olyan kisgyermek él, akik most bölcsődés korúak, ezért is döntöttek úgy, hogy a régi óvodaépületet átalakítják egy modern bölcsődévé. A beruházás teljes összege 120 millió forint volt, amelyhez hazai forrásként Magyarország Kormánya 84 millió forinttal járult hozzá.

A beruházás pedig rekordidő alatt valósult meg. Sövényházi Balázs rövid visszatekintőjében elmondta, hogy csupán idén áprilisban indult a közbeszerzési eljárás, amelyet a Thermo Épgép Kft. nyert meg alig egy hónappal a kiírás után. A munkaterületet idén május 17-én adták át, az eredeti szerződés szerint pedig szeptember 14-re kellett volna befejezni. Ennek ellenére már augusztus végén elkészült az épület, ami 3 csoportszobában 36 kisgyermeket tud majd fogadni és külön melegítőkonyha is tartozik hozzá.

A polgármester hozzátette, hogy a következő hetekben beszerzik a szükséges bútorokat, valamint megtörténik az udvar parkrendezése is, és reményeik szerint szeptember második felében a működési engedélyt is megkapják rá.

Az átadóünnepség további részében a település egyházi képviselői is megáldották az épületet, majd a megjelentek Putz Andrea óvodavezetővel és a gyerekekkel közösen járták be és ismerkedhettek meg az új bölcsődével.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.