2021. október 17.
//
Hedvig névnap

Veszprémben járt a szakmai tanévnyitó konferenciasorozat

Augusztus 26. és szeptember 4. között húsz helyszínen tart megyei és fővárosi szakmai tanévnyitó konferenciát az Oktatási Hivatal az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Klebelsberg Központ közreműködésével, a Pedagógiai Oktatási Központok bevonásával.

A minisztérium vezetői, az Oktatási Hivatal, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a és a Klebelsberg Központ a köznevelési ágazat főbb fejlesztéseit és a 2019/2020-as tanév feladatait mutatják be.

Veszprémben csütörtökön (aug.28.) tartották az egész napos szakmai tanévnyitót a Csermák Antal Zeneiskolában.

A tanévnyitót Brányi Mária alpolgármester nyitotta meg, aki hangsúlyozta és megköszönte a pedagógusok jövő nemzedékeiért végzett munkáját.

Kiemelte, Veszprémben a régmúltig visszanyúló hagyományai vannak az oktatásnak, mely hozzájárul ahhoz, hogy a megyeszékhely különböző felmérések és eredmények alapján évek óta az élhető városok között szerepel.

A szakmai tanévnyitón a zeneiskola művészei működtek közre.

A szakmai tanévnyitó konferenciasorozat első állomása Békéscsaba és Eger és Budapest volt, a további helyszínek: Nyíregyháza, Szekszárd, Székesfehérvár, Tatabánya, Debrecen, Szolnok, Pécs, Kecskemét, Kaposvár, Szeged, Szombathely, Balassagyarmat, Zalaegerszeg, Győr és Miskolc.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Veszprémből indult útjára a Középiskolai MTA Alumni Program
Veszprémből indult útjára a Középiskolai MTA Alumni Program
Freund Tamás, neurobiológus, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke hívta életre azt az alumni programot, amelynek több célja közül az egyik, hogy népszerűsítse a tudományos gondolkodást és pályát a fiatalok körében. A Lovassy László Gimnázium egykori tanulójaként a nemzetközileg is elismert tudós a saját alumni intézményében, Veszprémben indította útjára ezt a kezdeményezését pénteken.
Nyílt Napot tartottak a Pannon Egyetemen
Nyílt Napot tartottak a Pannon Egyetemen
Nagy sikerrel, sok érdeklődővel zajlott az Egyetem B épületének aulájában a nyílt nap szerda délelőtt.
Környezettudatosságra nevelik a legkisebbeket is
Környezettudatosságra nevelik a legkisebbeket is
Óvodákban elhelyezett esővízgyűjtő edényekkel és számos egyéb programmal erősítenék a veszprémiek környezettudatosságát két különböző, ám témájukban összekapcsolódó pályázati program révén.
Idegen nyelvi készségek fejlesztése a Veszprémi Szakképzési Centrum gondozásában
Idegen nyelvi készségek fejlesztése a Veszprémi Szakképzési Centrum gondozásában
A GINOP 6.1.3 idegen nyelvi pályázati felhívás célul tűzte ki a nyelvi készségek fejlesztését, mind az intézményeiben tanuló diákok, mind a felnőtt lakosság körében, ezzel segítve az egyes egyének munkahelyi elhelyezkedését. Mivel a nyelvi készségek általános munkavállalói kompetenciák, ezért azok fejlesztése kiemelt munkaerő piaci stratégia. Ennek megfelelően a képzések tematikája és céljai nemcsak az országos célkitűzésekhez kapcsolódnak, hanem a munkaerőpiac céljaihoz is illeszkednek. A Veszprémi Szakképzési Centrum a pályázati kiírást figyelembe véve Veszprém megye területén valósította meg a képzést. A projekt európai uniós támogatás segítségével valósult meg, a vissza nem térítendő támogatás mértéke 149 913 645 Ft volt.
Az akadálymentesítésben is segít a VKSZ Zrt.
Az akadálymentesítésben is segít a VKSZ Zrt.
Mozgáskorlátozottakat segítő applikációval, önkéntesek bevonásával és közszolgáltatásokkal kapcsolatos app elindításával növeli a cég a veszprémiek komfortérzetét.