Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Évadnyitó a Veszprémi Petőfi Színházban

2019. augusztus 26. 11:00
Hétfőn tartották a Veszprémi Petőfi Színház évadnyitó ülését, ahol a jövőbetekintés és a célok megfogalmazása mellett az elmúlt időszakot is értékelték.

Már csak néhány nap maradt a nyárból, lassan vissza kell ülni az iskolapadba, mindenkinek indul a szokásos sűrű hétköznapi körforgása. A nyár búcsúztatásával párhuzamosan minden évben köszönthetünk is valamit, méghozzá az új színházi évadot!

Elsőként Brányi Mária alpolgármester üdvözölte a Veszprémi Petőfi Színház társulatát, sok erőt kívánva a kitűzött célok eléréséhez. Emellett szót ejtett a színház rekonstrukciós folyamatáról is, hitet adva, hogy a kivitelezés gyorsabb lesz, mint a tervezés.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő nem mint politikus, hanem mint néző szólt a társulathoz. Amellett, hogy izgatottan várja a következő évadot, háláját fejezte ki, amiért a színház minden évben jobbnál jobb előadásokkal „látja el” a várost.

Ahogy az előző évad, úgy a nyár is kellően színesre sikeredett, hiszen számos előadást vittek más városokba, sőt Erdélyben is vendégeskedett a társulat. Oberfrank Pál, a színház igazgatója elmondta, idén Balatonalmádiban – amellett, hogy tizenkét előadást mutattak be – sikerült két nyolc napos tábort is lebonyolítaniuk, a visszajelzések alapján pedig úgy tűnik,

nem az utolsó Carpe Diem! Ifjúsági táboron vannak túl.

A színháznak továbbra is célja, hogy a fiatalokat minél jobban behúzza a kultúra berkei közé, illetve elérni, hogy ne „csak” a nézői székből lássák a színházat, ezért szeptember tizennegyedikén ismét várják a színházrajongókat, hogy közösen barangoljanak a nézők a művészekkel, a színház kulisszáiban.

Oberfrank Pál elmondta, a színház jól működik, biztonságban van, anyagi problémáik pedig nem lesznek, annál több a tennivaló, hiszen szeptember huszonegyedikén már az Égigérő fű fogja „ellepni” a színháztermet.

Nagy Károly apátkanonok is beszédet mondott, aki alig három hete találkozott Ferenc pápával, így tőle hozott és adott tovább útravalót. Az apostolok cselekedeteinek történetével, nevezetesen Péter és Jánoséval buzdította a társulatot, vagyis: amikor ima idején a két apostol meglátott a templom előtt egy sánta embert, akkor így szóltak hozzá: „Ezüstöm és aranyam nincsen, de amim van, azt adom neked: a názáreti Jézus Krisztus nevében állj fel, és járj!”. Nagy Károly azért ezt a történetet hozta el, mert párhuzamot vélt felfedezni, hiszen,

egyfajta gyógyulást keres az is, aki belép Thália templomába,

a gyógyítást pedig a színház képes nyújtani.

Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. ma 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. ma 1:47 Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken 2024. augusztus 1-3. között ismét sokszínű zenei élményekbe borul a Balaton-felvidéki jazzfalu: 12. alkalommal rendezik meg a már nemzetközi hírű butikfesztivál, a Paloznaki Jazzpikniket. tegnap 17:07 Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Különleges, zenés gyerekelőadással készül a Kabóca Bábszínház 2024 tavaszán: a Piroska és a Farkas című operilla bemutatója 2024. május 11-én 16 órakor lesz a Deák Ferenc utca 13. szám alatt.  2024. április 16. 15:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.