Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az elektromos fűtés sajátosságai

2019. augusztus 16. 11:33
Az elektromos fűtés működésének hatékonyságát, illetve a vele kapcsolatos költségek nagyságát számos mítosz és tévedés lengi körül. A folyamatos technológiai fejlesztéseknek köszönhetően mára az egyik legjobb fűtési megoldásnak nevezhető számos esetben.

Rövid bejegyzésünkben egyrészt a sajátosságait részletezzük, másrészt arra is kitérünk, hogy kinek ajánlott, illetve kinek kevésbé tanácsos ez a fajta fűtési módozat.

Roppant egyszerű beüzemelés

Az ember valósággal meglepődik azon, hogy az elektromos fűtőpaneleket mennyire egyszerű működésbe hozni. Míg a hagyományos megoldások élesítése kapcsán rendszerint elképzelhetetlen a kivitelezés szakember segítsége nélkül, addig ennél a módszernél sokkal könnyebb a helyzet.

Egész egyszerűen annyi dolgunk van vele, hogy a megvásárolt eszközt a kicsomagolás után elhelyezzük a kívánt helyen, majd pedig a megfelelő csatlakozóhoz illesztve ellátjuk azt árammal. Innentől kezdve nincs más teendőnk, mint élvezni a kellemes meleget.

Ami pedig az elektromos fűtőeszközök működését illeti, annak kapcsán sem kell semmi bonyolultra gondolni. A készülék először alul beszívja a meleget, és amíg a belsejében az átáramoltatást végzi, addig a fűtőszálak segítségével fel is melegíti azt. A magasabb hőmérsékletű levegő végül felül, a gép nyílásán jut ki.

Akiknek ideális megoldás lehet az elektromos fűtés

A 70 négyzetmétert nem meghaladó, kisebb alapterülettel rendelkező lakások tulajdonosai kifejezetten jól tudnak járni az elektromos fűtéssel.

Szintén megfelelő választást jelent az elektromos opció, hogyha kiegészítő fűtés gyanánt szeretnénk költséghatékony megoldást találni. A segítségével nagyon gyorsan kellemes meleg uralkodhat a fürdőszobában, a hálószobában vagy éppenséggel a gyerekszobában.

Hétvégi házak, nyaralók és minden olyan lakás vagy ház esetében, ahol csak bizonyos időközönként tartózkodunk, az elektromos panelek kitűnő szolgálatot tehetnek. A hatásukra rövid időn belül komfortosan érezhetjük magunkat.

Akik számára nem tanácsos az elektromos fűtés

Azok, akik túlzottan nagy méretű lakások vagy házak tulajdonosai, nekik bizony nem feltétlenül jelent optimális választást az elektromos fűtés. Az ő esetükben ugyanis nagyon könnyen elképzelhető, hogy ez a fűtési módozat túlzottan költséges lenne.

Szintén nem jelent jó opciót az elektromos fűtés a rossz energiabesorolású ingatlanoknál. Ezeken a helyeken a rossz minőségű szigetelés miatt túlságosan nagy hő menne kárba.

Az ilyen jellegű helyeken csakis akkor ajánlatos elektromos konvektorokat alkalmazni, hogyha nem az egész ingatlan felfűtése a cél. Kiegészítő fűtésként ellenben hasznát tudjuk venni az elektromos változatnak.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.