Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Másfél napja ég a bálázott hulladék Királyszentistvánon

2019. augusztus 12. 8:59 // Forrás: Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
A lángok oltásán még tizennégy tűzoltóegység dolgozik a helyszínen.

Hétfő reggel még mintegy kilencszáz négyzetméternyi területen ég a bálázott hulladék a Veszprém megyei Királyszentistván külterületén, egy szeméttelepen. A lángok oltásán a veszprémi, a pétfürdői, a siófoki, a székesfehérvári, a pápai, az ajkai és a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók közös erővel, több oldalról támadva dolgoznak.

A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A katasztrófavédelmi mobil labor folyamatos méréseket végez a környező településeken, a mérések sehol nem mutatták ki veszélyes anyag jelenlétét a levegőben-tájékoztatott hétfő reggel a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Hivatal.

Csondor Henrietta tűzoltó hadnagy fotói a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán megtekinthetők:

Frissítve (18:25): Körülhatárolták a tűzoltók a királyszentistváni hulladéktüzet

Körülhatárolták a tűzoltók a királyszentistváni hulladéktelep tüzét. A terület nagy részét földdel betakarták. Jelenleg is dolgoznak munkagépek és öt vízsugárral folyamatos az izzó részek oltása.

Összesen tizennyolc egység és huszonhárom munkagép dolgozott megfeszített munkával a lángok oltásán. A veszprémi, balatonfűzfői és a pétfürdői hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat jelenleg is a helyszínen dolgoznak. A katasztrófavédelmi mobil labor folyamatos méréseket végzett, azonban veszélyes anyag jelenlétét az egészségügyi határérték feletti mértékben sehol nem mutattak ki- tájékoztatott honlapján nem sokkal 18 óra után Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.