Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C

Most érdemes igazán Horvátországban nyaralni!

2019. augusztus 9. 9:05
Ugyan a bevásárlóközpontokban már az iskolakezdésre készülnek, de Horvátországban még mindig tombol a nyár. Sok helyre kevesebb turista érkezett a vártnál, így sok apartman üresen áll, s lassan kezdődik az utószezon. Ha idén még nem nyaraltunk, most érdemes Horvátországban körbe nézni!

Kicsit hűvös volt idén a nyár

Nyáron többször felröppent az a hír, hogy jelentősen melegszik az északi sark. Sok helyen, sose volt még ilyen meleg, mint most nyáron. Ennek pontosan az ellenkezője mutatkozott idén a Balatonnál. Egész nyáron hideg volt a tó vize. A június végi kánikulában 26-27 fokra melegedett fel a Balaton vize, majd a viharos időjárásnak köszönhetően 21-22 fok közé süllyedt a tó vízhőmérséklete. Most, hogy pár napig tartósan meleg volt, most érte el a 24-25 fokot. Horvátországban is eléggé viharos volt ez a nyár. A horvátországi viharok csupán egy-egy napig tartanak, s visszatér a 27-32 fokos, kellemes meleg, forró nyári idő. A tenger hőmérséklete nyáron 26-28 fok között alakul. Nagy viharok után is „csak” maximum 25 fokig hűl le a tenger. Egy-egy vihar után, másnap kisüt a nap, forró, meleg az idő s nyugodtan strandolhatunk, nem hideg a víz.

Itthon elromlik az idő, de Horvátországban marad a nyár

A hazai időjárási előrejelzések szerint, augusztus második felében elromlik az idő. A 30-34 fok közötti kánikulai időt, az utónyári 25-28 fokok váltják fel. Ezzel szemben
Horvátországban továbbra is marad a 30 fok körüli nyárias, meleg idő. Nemcsak augusztus végén, egész szeptemberben, kellemes meleg idő van még Horvátországban, így egy kora őszi, tengerparti nyaraláson is érdemes gondolkozni. Gyakorlatilag azt lehet mondani, a Magyarországhoz közeli úticélok például a Krk- vagy a Rab sziget egyaránt vonzó, mint a távolabbi, dalmát desztinációk, például Trogir, Split vagy a Brac sziget.

Csökkenek a szállásdíjak

Ami nagyon jó, hogy augusztus végén, még teljesen nyárias idő van Horvátországban, viszont a gyerekes turisták elkezdenek hazamenni, így lényegesen csökkenek a szállás
árak. Ha ügyesek vagyunk, augusztus végén akár 100 ezer forintért bérelhetünk apartmant még a frekventált helyeken is. Nézzünk szét a https://www.horvatorszaginfo.hu/szallas oldalon, hiszen itt is sok kedvező árú szálláslehetőség közül válogathatunk.

Az autópálya díjak és a belépő árak is csökkenek

Horvátországban kétféle autópályadíj kalkuláció van. Van a normál és van a nyári, mely a normál ár 115%-a. Ha kicsit spórolni szeretnénk érdemes úgy időzítenünk a nyaralásunk, hogy szeptemberben jöjjünk vissza, így nemcsak az apartman ára, még az autópálya díja is kevesebb lesz. Október elejétől pedig a Plitvicei tavak és a Krka vízesés belépő árai is csökkenek.

Mindent egybevéve, ha idén még nem nyaraltunk, most foglaljunk szállást Horvátországban!

vehir.hu
további cikkek
Szerda éjféltől hőségriadó lép életbe Szerda éjféltől hőségriadó lép életbe Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását, június 21-én (szerda) 00.00 órától június 23-án (péntek) 24.00 óráig másodfokú hőségriasztást rendel el az ország egész területére vonatkozóan – közölte a katasztrófavédelem. 2023. június 20. 15:17 Idén is sokszínű táborkínálattal készül az önkormányzat és intézményei Idén is sokszínű táborkínálattal készül az önkormányzat és intézményei Sportos, kreatív, informatikai témákban is rendeznek táborokat a nyáron Veszprémben. 2023. április 28. 11:33 A nyolcvanas években a nyár is jobb volt? A nyolcvanas években a nyár is jobb volt? Dübörög a nyolcvanas évek iránti nosztalgia, ami így nyáron mintha még inkább szembetűnő lenne. Visszavágyjuk a régi idők szabadságát, éppen ezért a Fortepan archívumának segítségével megnéztük, milyenek is voltak a nyarak cirka negyven évvel ezelőtt. 2022. augusztus 6. 23:03 Balatoni tömegrendezvény = hulladéktömeg? Kis lépésekkel, művészettel a fenntarthatóbb jövőért Balatoni tömegrendezvény = hulladéktömeg? Kis lépésekkel, művészettel a fenntarthatóbb jövőért Kis túlzással a nyár minden hétvégéjére jut egy-egy komolyabb fesztivál Veszprém és Balaton környékén. Sokszínű programmal várják a borrajongókat és gasztrokedvelőket, az aktív pihenésre vágyó nagycsaládosokat és természetesen a kulturális programok kedvelőit is. Azonban a tömegrendezvények, az önfeledt nyári pörgés a környezetünkre is hatással van. Milyen kis lépéseket tehetünk a fenntarthatóbb szórakozásért? A Tiszta Balaton, tiszta művészet program többek között ezt hivatott megmutatni. 2022. július 30. 12:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.