Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új életet kaptak a VeszprémFest molinói

2019. augusztus 5. 3:00
Újrahasznosítótt egyedi hátizsákok készültek a rendezvény aktualitását vesztett molinóiból.

A molinó napjaink egyik legkedveltebb reklámeszköze: látványos, időjárásálló megjelenési formát biztosít rendezvényeknek, cégeknek, különböző vállalkozásoknak. A leselejtezés előtt álló, már nem használt reklámok kezelése azonban gyakran problémát jelent: a raktárok polcain tárolt molinók, megtépázott, kidobásra váró, jobb időket megélt plakátok jövője eddig nem ígért túl sok jót.

fotó: Rebornfotó: Reborn

Körülbelül két héttel ezelőtt találkoztam az egyik közösségi oldalon a hírrel, hogy a VeszprémFest molinói nem porosodnak többé, hanem hátizsákokat készítenek a színes PVC ponyvákból.

A Reborn kreatív csapata nevéhez méltóan, az újrahasznosítás jegyében új életet ad a kidobásra ítélt anyagoknak: egyedi, színes táskák és használati tárgyak kerülnek ki műhelyükből.

Az újrahasznosítás ötlete első pillantásra is megnyerő, ám a képes, feliratos anyagokból készülő hátizsákok esztétikuma kapcsán voltak kétségeim, amik pontosan addig tartottak, amíg megláttam az első VeszprémFestes táskákat.

fotó: Rebornfotó: Reborn

Az anyagok, a minták, a feliratok a rendezvényhez is méltó minőségben kaptak új szerepet a hátizsákok egyedi dizájn elemeiként.

Ezek után talán egyértelmű, hogy bezúzás, tárolás helyett jobb, környezettudatosabb megoldásnak bizonyulhat az anyagok újrahasznosítása.

Sulyok Georgina

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.