Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

Új életet kaptak a VeszprémFest molinói

2019. augusztus 5. 3:00
Újrahasznosítótt egyedi hátizsákok készültek a rendezvény aktualitását vesztett molinóiból.

A molinó napjaink egyik legkedveltebb reklámeszköze: látványos, időjárásálló megjelenési formát biztosít rendezvényeknek, cégeknek, különböző vállalkozásoknak. A leselejtezés előtt álló, már nem használt reklámok kezelése azonban gyakran problémát jelent: a raktárok polcain tárolt molinók, megtépázott, kidobásra váró, jobb időket megélt plakátok jövője eddig nem ígért túl sok jót.

fotó: Rebornfotó: Reborn

Körülbelül két héttel ezelőtt találkoztam az egyik közösségi oldalon a hírrel, hogy a VeszprémFest molinói nem porosodnak többé, hanem hátizsákokat készítenek a színes PVC ponyvákból.

A Reborn kreatív csapata nevéhez méltóan, az újrahasznosítás jegyében új életet ad a kidobásra ítélt anyagoknak: egyedi, színes táskák és használati tárgyak kerülnek ki műhelyükből.

Az újrahasznosítás ötlete első pillantásra is megnyerő, ám a képes, feliratos anyagokból készülő hátizsákok esztétikuma kapcsán voltak kétségeim, amik pontosan addig tartottak, amíg megláttam az első VeszprémFestes táskákat.

fotó: Rebornfotó: Reborn

Az anyagok, a minták, a feliratok a rendezvényhez is méltó minőségben kaptak új szerepet a hátizsákok egyedi dizájn elemeiként.

Ezek után talán egyértelmű, hogy bezúzás, tárolás helyett jobb, környezettudatosabb megoldásnak bizonyulhat az anyagok újrahasznosítása.

Sulyok Georgina
további cikkek
Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. 2024. július 22. 14:30 Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben VeszprémFest Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben De nem csak az Africa. A VeszprémFest szombati zárónapjára Kaliforniából érkezett a Toto, és bár a zenekar tagjai közül többen már a hatvanas éveiket tapossák, kétórás fellépésüket úgy tolták végig az eső miatt az arénába költöztetett koncerten, hogy esélyt sem adtak adnak annak a kritikának, hogy csupán egy kelet-európai haknira jöttek Veszprémbe. 2024. július 21. 14:34 Esőhelyszínre költözik a VeszprémFest esti koncertje Esőhelyszínre költözik a VeszprémFest esti koncertje A Veszprém Arénában rendezik meg a Toto koncertjét. 2024. július 20. 13:49 A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni VeszprémFest A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni Van az a sztereotípia a jazz-zenészekről és úgy általában a jazzről, hogy azt füstös new yorki bárokban afroamerikai zenészek adják elő szintén hasonló összetételű közönségnek. Ezzel pedig jelentősen szegregálva műfajt és a közönséget is. Ezért is bátor vállalkozás minden évben a VeszprémFesttől, hogy a koncertsorozat valamelyik napját a jazznek szentelik. Viszont, ha elfogadjuk, hogy a VeszprémFest a két évtizedes múltjával már-már küldetést vállal, hogy hirdesse a zenei sokszínűséget, akkor szinte kötelező a jazzes nap a fesztiválon. Gregory Porterben pedig hű szövetséges találtak ebben a küldetésben, aki immáron másodszor lépett fel péntek este a veszprémi színpadon, koncertje pedig sztereotípia-romboló volt. 2024. július 20. 15:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.