Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Cseh László Európa-csúcsot repesztett

2009. július 29. 13:47 // Forrás: NSO / vehir.hu
A 200 vegyes előfutamából Kis Gergő a hetedik legjobb idővel jutott az elődöntőbe a római úszó vb-n.

Öt magyar versenyző volt érdekelt szerda délelőtt a római vizes világbajnokság úszófutamain. A legnagyobb várakozás természetesen Cseh László bemutatkozását előzte meg, és az olimpiai ezüstérmes nem okozott csalódást, új Európa-rekordot úszott futamában, és a legjobb eredménnyel jutott a 16 közé.

A várva várt férfi 200 méter vegyes előfutamában Cseh László 1:56.34-es időeredménnyel, Európa-csúccsal kezdett első római „éles bevetése” alkalmából, s ezzel a legjobb idővel jutott a legjobb 16 közé. Ugyanebben a futamban Kis Gergő 1:58.48-cal a harmadik helyen csapott célba, Kis Gergő ideje a hetedik legjobb idő.

Érdekesség, hogy a két magyar úszóé volt a legjobb gyorsrészidő, Kis Gergőé 27.77, Cseh Lászlóé 27.85. A nagy riválisnak tartott amerikai Ryan Lochte csupán ötödik idővel jutott tovább, ám a gyors utolsó negyedére teljesen kiengedett.

Kis Gergő: – Nem szeretnék semmit sem mondani ma estére vonatkozóan, hiszen az első napon délelőtt országos csúcsot úsztam 400 méter gyorson, azt meg akartam javítani az esti döntőben, de nem sikerült. Az egyéni csúcs itt is megvan, de most hagyjuk az esélylatolgatást. Pihenni szeretnék egy nagyot délután, aztán meglátjuk, mit hoz az este – értékelt az ajkai úszó a sportnapilapnak.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.