Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

A VeszprémFest nagyszínpadán is megkezdődnek a programok

2019. július 10. 4:01 // Forrás: veszpremfest.hu, vportre.hu
Miközben a Rozé Rizling Jazz Napokon a magyar zenei élet kiválóságai szórakoztatják a közönséget, a Historia kertbe elkezdenek megérkezni a világsztárok.

Historia kert

A VeszprémFest nagyszínpados fellépőinek sorát idén Caro Emerald nyitja. A holland származású énekesnő előadói stílusában egy popsztár egyénisége ötvöződik a hollywoodi aranykor filmsztárjainak megjelenésével, egyedi hangja és izgalmas zenei világa napjaink egyik legizgalmasabb énekesnőjévé teszi.

Első lemeze Deleted Scenes From The Cutting Room Floor címen jelent meg 2010-ben. Az albumot a 40-es és 50-es évek zenéi és filmjei ihlették, tökéletes elegye a ballroom jazz, a tangó, valamint a groovin' jazz hangzásnak, némi mambó behatással. A lemez kirobbanó siker volt. Kiadása után első helyen nyitott a holland eladási listán és 6 héten belül platina státuszt ért el. Pozícióját 30 héten keresztül őrizte, megdöntve ezzel Michael Jackson Thriller-rekordját Hollandiában. Az anyagból világszerte közel másfél millió példány kelt el.

Emerald második lemeze 2013 májusában jelent meg The Shocking Miss Emerald címmel, amely messze túlszárnyalta elődje nemzetközi sikerét: az angol slágerlistán rögtön az első helyen kezdett és több mint 2,5 millió példányban kelt el világszerte. Az album olyan díjakat hozott az énekesnőnek, mint az Echo, a Goldene Kamera, az Edison Award, az EBBA és az MTV Music Award. A most 36 éves művésznő karrierje csúcsán, különleges programmal érkezik a VeszprémFestre: műsorával visszanyúl első lemeze világához.

Óváros tér

Mindeközben a Rozé Rizling Jazz napokon sem áll meg az élet. 18 órától Búzás Csaba bandája zenél, akik a magyar népzenét és a latin országok muzsikáját ötvözik. Így lehetséges az, hogy egy kalotaszegi keserves a bossa nova világába jut vagy az, hogy egy dudanóta swingbe hajlik.

Nyolctól Bagóczky Lívia és Oláh Krisztián kvintettje lép színpadra.

Az Óváros tér húzóneve ezen a napon kétségkívül Tóth Vera lesz, aki Bérces Viktorral (billentyű), Duka Lászlóval (hegedű) és Molnár Tiborral (beatbox) társulva zenél tíztől. Vera ezúttal 4 szólólemeze és kedvenc előadói dalaiból állítja össze repertoárját.

vehir.hu
további cikkek
Rockzene történelmi környezetben Rockzene történelmi környezetben Harmincnál is több zenekar ad élő koncertet az idei Rock Palota Fesztiválon, amelyet június 14-én és 15-én rendeznek meg Várpalota történelmi központjában, a Thury-várnál. A kétnapos, ingyenes rockzenei rendezvényen olyan országos hírű bandák is fellépnek, mint a Mobilmánia vagy épp az Akela. 2024. március 19. 9:34 José Cura is fellép a VeszprémFesten José Cura is fellép a VeszprémFesten Újabb sztárfellépőt jelent be a VeszprémFest. A História Kertben felállított nagyszínpadon július 17-én az argentin tenor legenda, José Cura ad koncertet. A világhírű operasztár kifejezetten a veszprémi közönség kedvéért összeállított, csak itt hallható, különleges műsorában gitár és zongora kísérettel előadott argentin népdalok és nagy ívű, szimfonikus zenekarral megszólaló operaáriák egyaránt helyet kapnak.  2024. február 15. 13:16 Legyen egy fesztivál! - VeszprémFest20 filmvetítések ingyenesen a Fotonban Legyen egy fesztivál! - VeszprémFest20 filmvetítések ingyenesen a Fotonban 2024. január 23. 12:32 Időablak húsz évnyi zenére és kultúrára Időablak húsz évnyi zenére és kultúrára Csütörtök délután a Foton Audiovizuális Centrumban mutatták be először a VeszprémFest 20, Legyen egy fesztivál! című filmet, amely a programsorozat két évtizednyi sikereit próbálja összefoglalni egy órába sűrítve.   2024. január 19. 17:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.