Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kerékpáros térkép

2008. május 6. 11:46
Új regionális kerékpárút-térkép segít eligazodni Fejér, Komárom és Veszprém megye útjain. Az inpozáns és hiánypótló kiadvány egyik célja, hogy elősegítse a kétkerekű turizmust, mellette számos hasznos információt is tartalmaz.

A kerékpározás maga a szabadság. Oda mehetünk, ahova akarunk, akkor, amikor akarunk… Egy kellemes kerékpártúra az őszi napsütésben átmozgatja elgémberedett tagjainkat, megtölti tüdőnket és lelkünket a természet csodálatos illatával.
Jó társasággal biciklizni bármikor, bármilyen időben kiváló szórakozás. Egészen más élmény, mintha ugyanazt az utat autóval tennénk meg. A bringást szabadon éri a levegő, üdébbnek látja a rétet, hívogatóbbnak az erdőt. Megállhat olyan helyeken, ahol autóval csak átrohanna, vagy amelyeket nem is venne észre, mert eszébe sem jutna lekanyarodni a mellékútra. Élmény ez a javából. Olyan impresszió, amelyet a legérdekesebb természetfilm sem pótol.
Igaz, kerékpárral lassabban jutunk el úti célunkhoz, és sokszor el is fáradunk, mire odaérünk. Fáradtságunkat azonban feledtetik a gyönyörű tájak, s micsoda öröm, amikor a dombtetőre „felküzdve” magunkat „lezúghatunk” a másik oldalon.
Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület (ARISZ) nemrégiben megjelent kerékpáros térképe Fejér, Komárom és Veszprém megye tájaira csalogatja a kerekezőket. Ki-ki kedve és erőnléte szerint válogathat az útvonalak közül, s ha már mindet végigjárta, kitalálhat újabbakat.
A szép kivitelű földabrosz egyik oldala a Közép-dunántúli régió dombornyomásos térképét tartalmazza mindazon információkkal, amelyek a kerékpáros turizmust elősegítik. Helyet kaptak rajta a régió fontosabb látnivalói és nevezetességei, a kerékpárkölcsönzők, valamint a szervizek és a szakboltok. A másik oldalon helyezték el a Velencei-tó és a Vértes-hegység dombornyomásos kerékpáros térképét, amely a tájegység nevezetességeit népszerűsíti.
Az igényes összeállított és szerkesztett térkép a Nemzeti Civil Alapprogramtól és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatától nyert támogatásának köszönhetően jött létre. A térkép a Kiváló Magyar Kerékpáros Térkép 2007 pályázaton III. helyezést ért el. 

Beke G. László

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.