Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Előkészítették a várliftet, támogatták a kapitányt

2019. június 27. 8:20
A Várlifttel kapcsolatos telekcseréről, az új városi rendőrkapitányról és energetikai pályázatok visszavonásáról döntött csütörtökön Veszprém önkormányzatának közgyűlése.

Telkeket cserél az önkormányzat és a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. A cserére a várlift megépítése érdekében van szükség, az elnyert támogatást ugyanis csak akkor hívhatja le az önkormányzat, ha a leendő lift a saját tulajdonú telkén épül meg. A tervezett beruházásban érintett terület egy része azonban a VKSZ Zrt. tulajdonában van. Az önkormányzat a saját tulajdonában lévő, Tüzér utcai régi sporttelepet adja át a VKSZ-nek a Deák utcai ingatlanokért cserébe – a csereügylet során a két fél így értékarányos ingatlanokat vált.

A pályázat keretében egyébként a vár észak-keleti oldalán egy 2x20 fő befogadóképességű liftet és egy hozzá tartozó fogadóközpontot alakítanak ki, amely érkezési pontként fogadja a látogatókat. Ezen felül a veszprémi várfal, illetve a Hősök Kapuja, Szent Imre Piarista- és Helyőrségi-templom, Szent Mihály bazilika, Érseki palota, volt várbörtön, volt piarista gimnázium épületeinek díszkivilágítását is tartalmazza a projekt.

Nem áll minden pályázatával ilyen jól az önkormányzat: csütörtökön hármat is vissza kellett vonniuk: a Városháza, a Laczkó Dezső Múzeum illetve a Cserhát lakótelepi orvosi rendelő energetikai megújítását célzókat. Az ok ugyanaz, amivel sok család is küzd: az építőipari árak olyannyira elszálltak a pályázat benyújtásának időpontja óta, hogy a többletköltségek már vállalhatatlanul nagy terhet rónának a városra. Porga Gyula polgármester a napirend tárgyalása során kijelentette: ez nem azt jelenti, hogy végleg lemondanának a fejlesztésekről, de a jelenlegi feltételek mellett nem lehet belevágni a beruházásokba.

Rausz IstvánRausz István

Személyi kérdések is felmerültek: a képviselőknek a Veszprémi Rendőrkapitányságot megbízottként vezető Rausz István kinevezését kellett előzetesen véleményezniük. Rausz ezredes 1998-ban végzett a Kossuth Lajos Katonai Főiskola harckocsizó parancsnoki szakán, majd 1998 és 2013 között több rendészeti képzést is teljesített. Rendőri munkáját 1997-ben kezdte a Veszprémi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály, Élet- és Ifjúságvédelmi Alosztályán. 2005 óta lát el vezetői beosztást a rendőrség állományában, 2012 óta a Tapolcai Rendőrkapitányság vezetője volt. Kapitányi kinevezését a Veszprémi Rendőrkapitányság élére a megyeszékhely képviselő-testülete támogatta.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09 További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44 Költséget vetettek, kenyeret törtek közgyűlés Költséget vetettek, kenyeret törtek A ciklus vége előtt néhány hónappal alakult át az ellenzéki térfél; elfogadták a költségvetést; újabb kedvezményekkel bővült a Veszprém kártya. Összefoglalónk a februári közgyűlésről. 2024. február 29. 22:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.