Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
6°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
6°C

Hivatalosan is elkezdődött a nyári szünet

2019. június 19. 4:00
A napokban az utolsó tanévzárók is lezajlanak a városban, és tényleg elkezdődik a nyári szünet.

Kedd délután a Veszprémi Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája is megrendezte tanévzáró ünnepélyét az intézmény udvarán.

Eveli Péter igazgató elmondta: az iskola eredményes tanévet zárhat, a tavaly megnövelt beiskolázási létszámot idén is sikerült elérni. Az intézmény diákjai számos tanulmányi és sportversenyen kiváló eredményeket értek el, ami méginkább bizonyítja: a Táncsics felívelő pályán van.

Közben az épület is fejlődik: vizesblokkok újultak meg, beülőket alakítottak ki, valamennyi épületet érintően cseréltek nyílászárókat, hűtőket szereztek be a kollégiumi szobákba.

A tanulmányi eredmények is pozitív képet mutatnak. Az iskola tanulóinak 80 százalékka megtartotta vagy javította félévi jegyeit, mindössze 7% szerzett elégtelen bizonyítványt. A felnőttképzésben is kiemelkedő eredményt értek el: bádogos szakon tavaly 22 bizonyítványt adtak ki az országban, ebből 19-et a Táncsicsban végzetteknek.

Az ünnepségen nem csak diákokat jutalmaztak. Borka Sándor Ranolder- és Gizella-díjas művész rajztanár miniszteri kitüntetést vehetett át, Saskőiné Pinke Éva pedig Pro Meritis díjat kapott a polgármestertől.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Szerda éjféltől hőségriadó lép életbe Szerda éjféltől hőségriadó lép életbe Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását, június 21-én (szerda) 00.00 órától június 23-án (péntek) 24.00 óráig másodfokú hőségriasztást rendel el az ország egész területére vonatkozóan – közölte a katasztrófavédelem. 2023. június 20. 15:17 Idén is sokszínű táborkínálattal készül az önkormányzat és intézményei Idén is sokszínű táborkínálattal készül az önkormányzat és intézményei Sportos, kreatív, informatikai témákban is rendeznek táborokat a nyáron Veszprémben. 2023. április 28. 11:33 A nyolcvanas években a nyár is jobb volt? A nyolcvanas években a nyár is jobb volt? Dübörög a nyolcvanas évek iránti nosztalgia, ami így nyáron mintha még inkább szembetűnő lenne. Visszavágyjuk a régi idők szabadságát, éppen ezért a Fortepan archívumának segítségével megnéztük, milyenek is voltak a nyarak cirka negyven évvel ezelőtt. 2022. augusztus 6. 23:03 Balatoni tömegrendezvény = hulladéktömeg? Kis lépésekkel, művészettel a fenntarthatóbb jövőért Balatoni tömegrendezvény = hulladéktömeg? Kis lépésekkel, művészettel a fenntarthatóbb jövőért Kis túlzással a nyár minden hétvégéjére jut egy-egy komolyabb fesztivál Veszprém és Balaton környékén. Sokszínű programmal várják a borrajongókat és gasztrokedvelőket, az aktív pihenésre vágyó nagycsaládosokat és természetesen a kulturális programok kedvelőit is. Azonban a tömegrendezvények, az önfeledt nyári pörgés a környezetünkre is hatással van. Milyen kis lépéseket tehetünk a fenntarthatóbb szórakozásért? A Tiszta Balaton, tiszta művészet program többek között ezt hivatott megmutatni. 2022. július 30. 12:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.