Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C

Játszóházban látták vendégül az autizmus spektrumzavarral élő gyermekeket

2019. június 19. 12:00
Az idei Pro Civitate díjas AutiSpektrum Egyesület fiatal tagjait látta vendégül a Veszprémi Kölyökpark szerdán délelőtt.

A játszóház mottója szerint minden készség alapja a mozgás. Ezt a lehetőséget és a kreatív fejlesztőjátékok által garantált felhőtlen élményt nyújtotta az egyesület azon fiatalkorú tagjai számára, akik autizmus spektrumzavarral élik mindennapjaikat. A fiatalok örömmel vették bírtokba a játékok széles tárházát, a bébi játszó apró ügyességi játékai épp úgy lekötötték őket, mint a hatalmas telepített játékrendszer.

Az AutiSpektrum Egyesület 2013-ban jött létre kezdetben önsegítő formában működő csoportként, de az elmúlt mintegy hat év során professzionális segítő szervezetté nőtte ki magát. Az egyesület havi rendszerességgel szervez szülőcsoportokat, beszélgetések formájában, vagy szakemberek bevonásával, támogatásával. Érzékenyítő órákat tart az érintett kisgyermekek osztályaiban, kortárs segítő csoportokat, képzéseket, fejlesztő foglalkozásokat szervez.

Az egyesület kiadásában a 2016. évi autizmus világnapja alkalmából megjelent egy integrációt segítő könyv a Csillagbusz. A könyvet támogatásokból eljuttatták az ország majdnem minden általános iskolájába, és az óvodák, könyvtárak felébe még 2016 első felében. A HUBBY, a Magyar Gyerekkönyv Fórum zsűrije a Csillagbuszt választotta az Év gyerekkönyve díj 2016 nyertesének Innováció kategóriában. Az egyesület célja az autizmus széleskörű elfogadottságának növelése, az esélyegyenlőség biztosítása. Munkásságukat 2019-ben Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Pro Civitate díjjal ismerte el.

A Kölyökpark - Bababarát játszóház és fejlesztőközpont az ország tíz helyszínén biztosítja a babák és kisgyermekek számára az egészséges fejlődéshez szükséges minőségi játéklehetőségét. A játékrendszereket mozgásterapeuták, pszichológusok és korai fejlesztő szakemberek javaslatai alapján állították össze, ennek eredményeként speciális mozgás- és képességfejlesztő játékrendszerben mozoghatnak a gyerekek. Úgy vélik, a szabad, örömteli játék játszva fejleszt, okosít!

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Tizenötödik születésnapját ünnepli a Sobri Jóska Élménypark Tizenötödik születésnapját ünnepli a Sobri Jóska Élménypark Július 11. különleges nap volt a Sobri Jóska Élményparkban, hiszen egy napon ünneplték a helyszín születésnapját, valamint a Nagy Kaland Napját. A rendezvény igencsak jó hangulatúra sikeredett, a pecsétgyűjtő verseny, a kincsvadászat, a tutajhúzás, a hangszersimogató is remek alkalmat adott a kikapcsolódásra. Menet közben pedig maga Sobri Jóska is megérkezett… 2024. július 12. 15:10 Két évvel meghosszabbodik a 2019 és 2021 között felvett babaváró kölcsönök gyermekvállalási határideje Két évvel meghosszabbodik a 2019 és 2021 között felvett babaváró kölcsönök gyermekvállalási határideje A kormány két évvel, 2026. július 1-jéig meghosszabbítja a 2019 és 2021 között felvett babaváró kölcsönök esetében a gyermekvállalási határidőt - jelentette be a kormányszóvivő hétfőn Budapesten, a Kormányinfón. 2024. július 8. 11:20 Árván, félárván maradt gyermekeknek segít a Regőczi István Alapítvány Árván, félárván maradt gyermekeknek segít a Regőczi István Alapítvány Bemutatkozott városunkban a Regőczi István Alapítvány, ami a koronavírus idején árván vagy félárán maradt gyermekeket támogatja. Az ActiCity éttermében dr. Herczegh Anita és Porga Gyula polgármester a közös együttműködésről, az alapítvány feladatairól beszélgettek. 2024. május 14. 15:50 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. 2024. április 24. 8:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.