Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Játszóházban látták vendégül az autizmus spektrumzavarral élő gyermekeket

2019. június 19. 12:00
Az idei Pro Civitate díjas AutiSpektrum Egyesület fiatal tagjait látta vendégül a Veszprémi Kölyökpark szerdán délelőtt.

A játszóház mottója szerint minden készség alapja a mozgás. Ezt a lehetőséget és a kreatív fejlesztőjátékok által garantált felhőtlen élményt nyújtotta az egyesület azon fiatalkorú tagjai számára, akik autizmus spektrumzavarral élik mindennapjaikat. A fiatalok örömmel vették bírtokba a játékok széles tárházát, a bébi játszó apró ügyességi játékai épp úgy lekötötték őket, mint a hatalmas telepített játékrendszer.

Az AutiSpektrum Egyesület 2013-ban jött létre kezdetben önsegítő formában működő csoportként, de az elmúlt mintegy hat év során professzionális segítő szervezetté nőtte ki magát. Az egyesület havi rendszerességgel szervez szülőcsoportokat, beszélgetések formájában, vagy szakemberek bevonásával, támogatásával. Érzékenyítő órákat tart az érintett kisgyermekek osztályaiban, kortárs segítő csoportokat, képzéseket, fejlesztő foglalkozásokat szervez.

Az egyesület kiadásában a 2016. évi autizmus világnapja alkalmából megjelent egy integrációt segítő könyv a Csillagbusz. A könyvet támogatásokból eljuttatták az ország majdnem minden általános iskolájába, és az óvodák, könyvtárak felébe még 2016 első felében. A HUBBY, a Magyar Gyerekkönyv Fórum zsűrije a Csillagbuszt választotta az Év gyerekkönyve díj 2016 nyertesének Innováció kategóriában. Az egyesület célja az autizmus széleskörű elfogadottságának növelése, az esélyegyenlőség biztosítása. Munkásságukat 2019-ben Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Pro Civitate díjjal ismerte el.

A Kölyökpark - Bababarát játszóház és fejlesztőközpont az ország tíz helyszínén biztosítja a babák és kisgyermekek számára az egészséges fejlődéshez szükséges minőségi játéklehetőségét. A játékrendszereket mozgásterapeuták, pszichológusok és korai fejlesztő szakemberek javaslatai alapján állították össze, ennek eredményeként speciális mozgás- és képességfejlesztő játékrendszerben mozoghatnak a gyerekek. Úgy vélik, a szabad, örömteli játék játszva fejleszt, okosít!

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.