2023. március 21.
//
Benedek névnap

Hivatalosan is elkezdődött a nyári szünet

2019. június 19. 4:00
A napokban az utolsó tanévzárók is lezajlanak a városban, és tényleg elkezdődik a nyári szünet.

Kedd délután a Veszprémi Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája is megrendezte tanévzáró ünnepélyét az intézmény udvarán.

Eveli Péter igazgató elmondta: az iskola eredményes tanévet zárhat, a tavaly megnövelt beiskolázási létszámot idén is sikerült elérni. Az intézmény diákjai számos tanulmányi és sportversenyen kiváló eredményeket értek el, ami méginkább bizonyítja: a Táncsics felívelő pályán van.

Közben az épület is fejlődik: vizesblokkok újultak meg, beülőket alakítottak ki, valamennyi épületet érintően cseréltek nyílászárókat, hűtőket szereztek be a kollégiumi szobákba.

A tanulmányi eredmények is pozitív képet mutatnak. Az iskola tanulóinak 80 százalékka megtartotta vagy javította félévi jegyeit, mindössze 7% szerzett elégtelen bizonyítványt. A felnőttképzésben is kiemelkedő eredményt értek el: bádogos szakon tavaly 22 bizonyítványt adtak ki az országban, ebből 19-et a Táncsicsban végzetteknek.

Az ünnepségen nem csak diákokat jutalmaztak. Borka Sándor Ranolder- és Gizella-díjas művész rajztanár miniszteri kitüntetést vehetett át, Saskőiné Pinke Éva pedig Pro Meritis díjat kapott a polgármestertől.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila

További cikkek

A nyolcvanas években a nyár is jobb volt?
A nyolcvanas években a nyár is jobb volt?
Dübörög a nyolcvanas évek iránti nosztalgia, ami így nyáron mintha még inkább szembetűnő lenne. Visszavágyjuk a régi idők szabadságát, éppen ezért a Fortepan archívumának segítségével megnéztük, milyenek is voltak a nyarak cirka negyven évvel ezelőtt.
Balatoni tömegrendezvény = hulladéktömeg? Kis lépésekkel, művészettel a fenntarthatóbb jövőért
Balatoni tömegrendezvény = hulladéktömeg? Kis lépésekkel, művészettel a fenntarthatóbb jövőért
Kis túlzással a nyár minden hétvégéjére jut egy-egy komolyabb fesztivál Veszprém és Balaton környékén. Sokszínű programmal várják a borrajongókat és gasztrokedvelőket, az aktív pihenésre vágyó nagycsaládosokat és természetesen a kulturális programok kedvelőit is. Azonban a tömegrendezvények, az önfeledt nyári pörgés a környezetünkre is hatással van. Milyen kis lépéseket tehetünk a fenntarthatóbb szórakozásért? A Tiszta Balaton, tiszta művészet program többek között ezt hivatott megmutatni.
Szerdától vizet osztanak a vasútállomásokon és a buszpályaudvarokon
Szerdától vizet osztanak a vasútállomásokon és a buszpályaudvarokon
Ásványvizet biztosít utasainak a szerdától elrendelt hőségriasztás ideje alatt a MÁV-Start a budapesti fejpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon, a Volánbusz pedig a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyeken, a nagyobb forgalmú buszpályaudvarokon.
Harmadfokú hőségriasztást adtak ki szerdától szombatig
Harmadfokú hőségriasztást adtak ki szerdától szombatig
Szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kedden.
Balatonfüreden készül az év fagylaltja
Balatonfüreden készül az év fagylaltja
A Magyar Cukrász Ipartestület 2022-ben 25. alkalommal rendezte meg a nagy népszerűségnek örvendő Év Fagylaltja versenyt.