Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gyakori tévhitek az animációs videók kapcsán

2019. május 16. 11:39
Aki animációs videók készítésével foglalkozik, annak sokszor nehéz mesélnie a munkájáról. Vagyis mesélnie még lehet, hogy éppenséggel könnyű, a videók készítése kapcsán felé érkező furcsa kérdések, illetve a gyakorta tapasztalt tévhitek azok, amik a nehézségeket leginkább okozzák.

Az igazság az, hogy ezeket a gyakorta tapasztalt téveszméket az animációs videók készítésével kapcsolatban fontos eloszlatni. Ezzel segíteni tudunk számos olyan vállalkozásnak a sikeresebb online megjelenésben, marketing megoldásokban és ügyfélszerzésben, akiknek erre valójában nagy-nagy szükségük lenne.

Pontosan ezért ennek a rövid bejegyzésnek a keretei között igyekszünk megcáfolni a három plusz egy gyakori tévhitet az animációs videók kapcsán.

Az animációs videó komolytalansága révén nem alkalmas prémium minőségű termék reklámozására

Ezt a téves elgondolást olyan méltán híres és sikeres cégek példái cáfolják meg, mint például a Coca Cola, a Starbucks vagy az Apple. Ezek a nagy és híres márkák ugyanis számtalan esetben használták sikeresen online megjelenéseikhez az animációs videókat.

De nézzük meg jobban a kérdést. Egy animációs film keretei között megrajzolt karakterek gesztikulálnak, mozognak vagy éppenséggel beszélnek. A műfaj sajátosságainak köszönhetően az animáció kedves, bájos és egyedi lesz, és a minden felnőttben ott rejlő kisgyereket szólítja meg.

Hogyan tud egy cég abból profitálni, ha pontosan a vásárlóiban élő gyereket szólítja meg? Úgy, hogy a tiszta, gyermeki érzelmekre tud hatni, a vásárlás pedig érzelmi alapú döntés útján következik be.

Egy animációs videó sokba fog kerülni

A felvetésre első körben egy kérdéssel érdemes reagálni. Folyamatosan, nagy mennyiségben szórni a pénzt kifelé az ablakon olyan marketing megoldásokra, amik nélkülöznek mindenféle tudatosságot vagy stratégiai gondolkodást, vajon nem kerül sokba? Ugye?

Egy animációs videó univerzális marketing eszköz lehet. Feltölthető a YouTube csatornára, a Vimeo-ra, meg lehet osztani a céges weboldalon, az Instagramon vagy a Facebookon. A segítségével feliratkozókat lehet gyűjteni, és azt is el lehet érni, hogy az emberek megosszák és tovább küldjék azt.

Egy animációs videót elkészíteni hosszú idő

Teljesen valótlan állítás, ami sokakat félrevezet. Mindössze öt nap szükséges ahhoz, hogy elkészüljön egy animációs videó.

Ez az öt nap magában foglalja a teljes folyamatot a kapcsolatfelvételtől egészen a kész anyag átadásáig. Ezt az időtartamot azért nehéz lenne hosszúnak nevezni.

Nincs ötletem a saját videómhoz

Nincs is rá szükség, elvégre ezért vannak az ebben a munkakörben dolgozók, például az Animáció.net csapata. Nekik kismillió ötletük van, és már alig várják, hogy azonnal szenvedélyes alkotásba kezdhessenek.

Mindössze egy rövid adatlapot kell kitöltened a saját vállalkozásodról, amiről minden bizonnyal sokat tudsz mesélni.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.