Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 14. Őrs
Veszprém
27°C
2024. július 14. Őrs
Veszprém
27°C

Nyár VENt, ideje hidratálni

2019. május 4. 4:05
Elolvadt az Antarktisz, mostantól a víz az úr: a 2019-es Veszprémi Egyetemi Napok új diákrektora az AquaVEN csapatának jelöltje, Horváth Ádám, azaz DesztillÁdi lett.

Gelencsér András rektor szerint ez persze nem is történhetett volna máshogy: télre nyár jön, a VENtarktisz uralma után pedig az AquaVENnel csobbanhatunk. A Diákrektori Hivatal azért ennyire nem játszott a jelöltek kezére, a péntek esti hagyományos gálán jól megizzasztották a versenyzőket, mire kihirdették a győztest.

Igaz, ez azért meglehetősen kellemes izzasztás volt, hiszen a a D!RH és a csapatok vicces táncos műsorai mellett a gála elsősorban a díjakról szólt, amelyekkel a zsűri a héten végig hősiesen küzdő VENpolgárokat jutalmazta.

S bár a VEN elsősorban egyetemi rendezvény, az intézmény legalább annyira igyekszik bevonni a várost is, aminek háttértámogatása nélkül valószínűleg nem is lehetne olyan jó buli ez a hét. Az első díjat, a Pro VEN-t éppen ezért Veszprém első embere, Porga Gyula polgármester kapta a rendezvény sikeres megvalósulásában való hozzájárulásért.

Nem maradtak oklevél nélkül az Alkohol Tanszék előadói, a 2013-as diákrektor, Huti vezér, valamint a pac-shh formáció rapperei, Pacher Markus, Gombás Kornél és Polinszky Dávid sem, akik a legfontosabb díjak átadása előtt még egy kicsit emlékeztettek minket, kik is versenyeztek az elmúlt napokban.

A díjak végül a következőképpen alakultak:

  • Aranyhangszál díj a legjobb kortes dalnokoknak: CsVENpiönsz
  • VENnováció díja: AquaVEN
  • Az inverz egyetem legjobb előadójának díja: DzsuVENdzsi
  • Legjobb bevonulásért járó VENindulás díja: AquaVEN
  • Legjobb kocsma díja: CsVENpiönsz
  • CoolVEN díj a legcoolabb csapatnak: tVENties – a srácok ugyanis hálaként azért, hogy egy hétig bulizhatnak, a Tüzér utcai Kozmutza Gyermekotthonnak gyűjtenek ruhákat, játékokat és tartós élelmiszert
  • Legjobb kortes program: DzsuVENdzsi
  • VEN Oscar a legjobb filmért: tVENties

Ezen a ponton hatalmas büszkeség tölti el szerkesztőségünket, a kisfilmet ugyanis kollégánk, Domján Attila készítette. :)

  • VEN Pálma díj a legjobb főműsorért: CsVENpiönsz

Miután tehát minden díj megtalálta gazdáját, a globális felmelegedés elérte a VENtarktiszt, Csrepkimó könnyed nyári kisgatyára cserélte kabátját és önként lemondott a diákrektori címről, majd csatlakozott az örektorok egyre gyarapodó sorához, a győztes is kihirdetett.

A VENpolgárok szavazatai alapján a jubileumi, 5VEN éves Veszprémi Egyetemi Napok diákrektora Horváth Ádám, azaz DesztillÁdi, az AquaVEN csapat jelöltje lett.

Búslakodni senkinek sem kell azért: a leköszönő csapat pingvinjei minden bizonnyal könnyen beolvadnak majd a vizes bandába. A VEN-en szerzett élményeknek és barátoknak köszönhetően, na meg a biobúvár által megígért és tökéletesre fejlesztett boldogság elixírrel hidratálva pedig úgyis mindenki örömmámorban fog úszni.

VEN
Bertalan Melinda
Kovács Bálint
további cikkek
Csőszerelők, pilóták, filmsztárok és alvilági lények masíroztak a belvárosban VEN Csőszerelők, pilóták, filmsztárok és alvilági lények masíroztak a belvárosban Hétfő este elkezdődött a 30. Veszprémi Egyetemi Napok, kedden pedig jelképesen a várost is megkapták a fiatalok pár napig, ami ugyanúgy az évtizedes hagyomány része, mint a felvonulás a belvárosból a felső kampuszhoz. A négy csapat jelmezekben, saját koreográfiával törte meg a keddi monotonitást Veszprémben egy rövid időre. 2023. április 25. 15:48 Az alvilágtól vörös szőnyegen és csatornarendszeren át a felhők fölé is eljuthatunk az idei VEN-en VEN Az alvilágtól vörös szőnyegen és csatornarendszeren át a felhők fölé is eljuthatunk az idei VEN-en Az ország legrégebbi egyetemi fesztiválja kezdődik el hétfőn Veszprémben, fennállása óta immáron harmincadik alkalommal. A VEN-en nincsenek titulusok, azaz a hallgatók és oktatók is egyszerűen csak egyetemi polgárok lesznek, akik között kötelező a tegeződés. Ez csak az egyik olyan hagyományos elem a VEN-en, ami túlélte már az egyetem névváltását, karok és képzések átalakulását, 1969 óta pedig változatlanul erősíti a városi rendezvények sorát. A jubileumi esemény beharangozó sajtótájékoztatóját csütörtök reggel tartották az egyetemen, ahol egy pilóta, egy pokoli teremtmény, egy hollywoodi színésznő és Super Mario is megjelent. 2023. április 20. 15:41 Az EFOTT-ra készülve szerveztek játékos napot az egyetemen Az EFOTT-ra készülve szerveztek játékos napot az egyetemen Pecsétgyűjtő játékot szerveztek szerdán a Pannon Egyetemen az EFOTT-tal karöltve abból az alkalomból, hogy az országos fesztiválnak és találkozónak idén nyáron a veszprémi egyetem lesz a házigazdája. 2023. április 6. 13:52 Majkával és Azahriah-val érkezik a harmincadik VEN VEN Majkával és Azahriah-val érkezik a harmincadik VEN Nyilvánossá vált az idei Veszprémi Egyetemi Napok utolsó fellépője is, így már teljes a lista, hogy kik érkeznek április végén a jubiláló fesztiválra. A koncertszervők mellett viszont pedig az egyetemisták is javában készülnek, akik a hagyományoknak megfelelően idén is négy csapatba szerveződtek, négy különböző tematika mentén. 2023. március 22. 11:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.