Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 6. Ivett
Veszprém
13°C
2024. május 6. Ivett
Veszprém
13°C

Napelemes játékok

2019. április 16. 15:05
Mai világunkban a napenergia felhasználása az élet minden területén kezd utat törni magának, és ez a játékiparban sincs másképp.

Az egyszerű játékok, melyeknek áramszükséglete általában 1-2 ceruzaelemet vesz igénybe, szinte teljesen felválthatóak napelemmel. A napelemes játékok segítségével kímélhetjük a környezetet, és gyermekünket is környezettudatosságra taníthatjuk. A napenergia sokkal környezetbarátabb, mint az alkáli elemek vagy lítium-polimer akkumulátorok. Nem beszélve az anyagi költségről, melyet ezeknek a pótlása jelent, illetve hogy egy hibás cella akár az egész játékot tönkre teheti. Arról nem is beszélve, hogy ezek az anyagok mérgezőek, korrozív, maró hatásúak és gyúlékonyak is lehetnek!

A napelemek története egészen a XIX. századig nyúlik vissza, ekkor kezdtek el fotoelektromos hatással kísérletezni. Érdekes tény, hogy Albert Einstein 1921-ben pont az erről írt kutatásai miatt kapta meg a fizikai Nobel-díjat. Azóta sok idő telt el, és jelenünkben már napelemek működtetik műholdainkat, a nemzetközi űrállomást, napelemes repülőgéppel már a Földet is megkerülték, és a hagyományos erőművek kiváltásában is egyre nagyobb szerepet kapnak.

Lássuk be, gyermekként mekkora újdonságként hat, hogy a játékunkat a napfény működteti. Csoda ez a javából, ami kedvet adhat a kutatáshoz, felfedezéshez. A Szoti játék ajándék áruház kínálatában számos napelemes oktatójáték található, melyek segítik a kreativitást és a képzelőerőt. Angol mozaikszóval ezeket a készségeket nevezik STEM-nek (Science, Tech, Engineering, Math, azaz Tudomány, Technika, Mérnöki képesség, és Matematika). Egy iskolás korú gyereknek ezek roppant fontosak. A gyerekek ráadásul egymást és a felnőtteket is utánozzák, így „egy fecskével is elkezdődhet a nyár csinálás”.

Robotok, a legkülönfélébb járművek és állatok, apró gépezetek, melyeket az építőkészletekkel létrehozhat, illetve tanulókészletek, melyekkel az elektromosság és a fizika alapjaiba vezetheti be gyermekét, kiváló választás bármely alkalomra.

Válasszon egyet ajándéknak!

Közeleg a húsvét, ha eddig gondot okozott, hogy a csokoládén kívül mivel lephetné meg gyermekét, ezek a játékok értelmes választások lehetnek. Ha gyermeke érdeklődő, biztosan boldoggá teszi egy ilyen érdekes újdonság, ami talán a barátok figyelmét is fel fogja kelteni.

A napelemes oktató építőjáték 12 modellt tartalmaz. 2 napelem panel gondoskodik az energia ellátásról. A képes útmutató segít megépíteni a gyerekek által megálmodott robotot vagy éppen járművet, ahogyan a fantáziájuk szárnyra kap.

Vásároljon személyesen vagy online a cég áruházában, ahol biztosan meg fogja találni az Ön gyermekének való játékot kortól és nemtől függetlenül. A tanulást sosem lehet elég korán elkezdeni, miért ne tehetnék ezt játékos módon?

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.