Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fejenként több mint 26 ezer forintot költöttek élelmiszerre a magyarok tavaly húsvétkor

2019. április 16. 8:39 // Forrás: mti
A magyarok a havi átlagos kiadásnál 4 százalékkal többet, fejenként 26 482 forintot költöttek tavaly húsvétkor élelmiszerekre és alkoholmentes italokra - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az ünnephez kapcsolódó legnépszerűbb termékekből a háztartások 78 százaléka vásárolt sonkát, 69 százaléka tojást, 72 százaléka csokoládét vett 2018 márciusában.

A havi átlagos kiadáshoz képest kalácsra és péksüteményre a családok 3 százalékkal többet, 541 forintot költöttek tavaly húsvétkor. A kiadások között kiemelkedik a csokoládé, amire fejenként átlagosan 985 forintot, 80 százalékkal többet költöttek.

Sonkára és szalámira a magyarok az átlagosnál 37 százalékkal többet, 1548 forintot költöttek a tavalyi húsvéti ünnepen, míg tojásra 18 százalékkal többet, fejenként 641 forintot - derül ki a KSH húsvéti statisztikáiból.

vehir.hu
további cikkek
Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Pannon Egyetem Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Az egyetem a tudást, a cégek pedig a piaci tapasztalatukat és saját tőkéjüket teszik bele abba az az együttműködésbe, ami mindkét félnek előnyös a nap végén. A Pannon Egyetem most egy olyan befektetőcéggel írt alá együttműködési megállapodást, aminek alapítója annak idején Veszprémben végzett, most pedig befektetőként tér vissza az alumni intézménybe. 2024. április 2. 14:52 A húsvéti dekorációk valójában a közösségről szólnak A húsvéti dekorációk valójában a közösségről szólnak Avagy hogyan hat a szezonális településszépítés az ott lakókra.   2024. március 31. 21:20 Ferenc pápa: a feltámadt Krisztus egy megújult világba vezet Ferenc pápa: a feltámadt Krisztus egy megújult világba vezet A Szentatya délben a bazilika központi loggiájáról mondta el húsvéti Urbi et Orbi üzenetét, melyben a krisztusi megváltás és az abból fakadó reménység jegyében vette sorra a világ jelenlegi konfliktusait – számolt be a Vaticannews. 2024. március 31. 18:00 Fabiny Tamás: vérző kezével átölel minket az értünk meghalt és feltámadt Jézus Fabiny Tamás: vérző kezével átölel minket az értünk meghalt és feltámadt Jézus Húsvétkor átélhetjük, hogy vérző kezével átölel minket az értünk meghalt és feltámadt Jézus - mondta Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke húsvétvasárnap. 2024. március 31. 13:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.