Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Magyarok és külföldiek együtt adták vérüket

2019. április 12. 5:31
Nemcsak a munkaközvetítésben jár elöl a Man at Work veszprémi irodája, a jó ügyek támogatásában is otthon vannak: péntek délelőtt véradó napot szerveztek partnercégeik közreműködésével.

– Munkaerő-közvetítőként sok céggel állunk kapcsolatban, szép számú embert tudunk mozgósítani, így arra gondoltunk, miért ne használnánk ki ezt az adottságunkat és fordítanánk valamilyen nemes célra. A véradás az egyik legjobb módja a segítségnyújtásnak, amivel a cég tulajdonosa, Kasza Gabriella is egyetértett, így az ő támogatásával sikerült megszerveznünk ezt az eseményt – tájékoztattak az akció apropójáról Magurán Melinda és Székely Nikoletta ügyfélszolgálati referensek és ötletgazdák.

A véradás valóban az egyik legszebb emberi tevékenység, az önzetlenség megnyilvánulása, adott esetben akár az életmentés egyik formája is.

A folyamatos vérutánpótlásra ráadásul óriási szükség van. Húsvét felé közeledve - és általában az ünnepek idején -mindig valamivel kevesebb vérkészlettel számolhatnak a kórházak, a balesetek viszont könnyen megszaporodnak ilyenkor. Mostanában pedig még csak nem is kell nagyon ünnepeknek lenniük, hogy vérhiányról beszélhessünk, márpedig ez igen nagy kockázatot jelent, mert emiatt akár műtétek maradnak el és halasztódnak.

– Általában is, ebben az időszakban pedig különösen keressük emiatt az új helyszíneket, ahol véradást tarthatunk. Szerencsére egyre többen segítenek ebben, így a Man at Work csapatának felajánlása is nagyon jól jött, akik minden részletet elintéztek, a helyszín biztosításától kezdve az anyagiak finanszírozásán át a véradóknak való kis étel és italcsomagokig.

A pénteki akcióra elsősorban a cég legnagyobb partnereitől, például a Continentaltól és a Josttól várták a segítőket, de természetesen bárkit szívesen fogadtak, aki csak az utcáról betérve vagy állásközvetítés közben hallott a lehetőségről.

Az első véradók persze maguk a Man at work munkatársai voltak, de az esemény különlegességét talán az adta leginkább, hogy a nemzetközi vállalatok révén számos külföldi, főleg Ukrajnából érkezett dolgozók is részt vettek a megmozduláson.

Volt, aki már többször is adott vért saját hazájában is, így ezúttal is lelkesen segített, de olyan is volt, aki most először állt be a véradók sorába – utóbbiaknak egyébként az elköteleződés érdekében egy oklevéllel is köszönetet mond a Vérellátó és a Vöröskereszt.

A Man at Work munkatársainak elmondása szerint szeretnék, ha a mostani akciót rendszeressé tudnák tenni, így folyamatosan tudnának segíteni.

A következő napokban egyébként még több helyen is szervernek véradást a városban, szombaton például a Bástya üzletházban, kedden pedig a Pannon Egyetemen, így aki most lemaradt, de szeretne segíteni, az ezeken az alkalmakon megteheti.

Bertalan Melinda
további cikkek
Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát életmód Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát Két veszprémi szakember összefogott, hogy az egészséges életmódhoz kapcsolódó szakmai tudásukat egyesítve újra értelmezzék az egészség fogalmát az emberek gondolkodásában. Hiánypótló előadás-sorozatukban a dietetika és a testedzés harmonikus és gyakorlati összhangjára hívják fel a figyelmet. Nem tananyagot felmondva, hanem személyes, életközeli példákkal. Nyikos Ráhel és Péteri Dávid meséltek közös projektjükről. 2024. április 16. 21:19 A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében. 2024. április 10. 15:08 Energiaital-függők a magyar fiatalok Energiaital-függők a magyar fiatalok Már az Országgyűlés előtt van az a törvényjavaslat, ami kimondja, hogy a jövőben energiaitalt csak tizennyolc év felett vásárolhat valaki. Tehát gyakorlatilag az alkohollal és a dohánytermékekkel kerül egy körbe, utóbbihoz képest azzal a különbséggel, hogy n száműzik a trafikokba, a boltok polcain kint lehetnek. A green.hu segítségével összeszedtünk néhány statisztikát, amire a törvényjavaslat reagál. 2024. április 10. 12:00 Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Amennyiben elfogadja az országgyűlés a KDNP politikusai által benyújtott törvényjavaslatot, úgy legkorábban idén nyártól a dohány- és alkoholtermékekhez hasonlóan az energiaitalok is tiltólistára kerülnek a fiataloknál. A kereszténydemokrata párt ifjúsági tagozatának tagjai veszprémi sajtótájékoztatójukon beszéltek a törvényjavaslat részleteiről. 2024. április 5. 21:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.