Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Akkor a korunk már mentség, kifogás?

2019. április 10. 12:00
Miért van az, hogy nálunk minél idősebb valaki annál több mentséget kap arra, hogy gyenge, elesett legyen? Hogy bizonyos feladatok meghaladják képességeiket? Mert már öreg? Egy frászt!

Nézzük meg a nem távoli Németországot, ahol a hetvenéves jolszituált nyugdíjasok úgy élnek, mint az arany ifjak. Vagy a távoli Japánt, ahol harcművészetet tanulnak 80 évesen. De ide sorolhatjuk az északi vikingeket is, akik minnél öregebbek, annál nagyobb harcosok, nyilván nem érdemtelenül.

Komolyra fordítva az írást!

Tehát: Hol vagytok ötvenesek? Hatvanasok? Lejárt a garancia? A B-oldal vége? Vagy mi ez a begubózás? Miért nem mozdultok??

Egy kettő kivétel azért van, és ilyenkor látom, hogy bizony a lenyugvó napnak is van ereje. Sőt! Van szerencsém ismerni olyan szépkorúakat, akik komolyan megizzasztják a fiatalokat is, az eredményeikkel, elszántságukkal, érett küzdeniakarásukkal. Imádom nézni, ahogy edzenek, örülnek az életnek, és teljes, megbecsült tagjai bármilyen közösségnek.

Ezúton felhívnám tehát a figyelmüket kedves hölgyeim-uraim, hogy ne keressék a kifogásokat! A gyógyszerek, kenőcsök nem szüntetik meg az öregedést, nem gyógyítják a fájdalmat az izületeinkben, csak elnyomják, csillapítják. Tessék mozogni! Mindegy hogy kint, vagy bent, egyénileg, vagy csoportosan, de mozogjunk. A korunk, az említett példák miatt is gyenge kifogás!

Mindenhol segítenek, mindenhol örülnek ennek a korosztálynak. Hajrá!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.