Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
20°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
20°C

Kék színben a szombat!

2019. március 30. 5:00
Az autizmus világnapja jegyében telt meg a Pannon Egyetem aulája szombat délután. A családi napon színes programokkal és koncertekkel várták az odalátogatókat.

Az autizmus világnapi rendezvénysorozat családi délutánját Porga Gyula polgármester nyitotta meg, aki az elmúlt öt esztendő egyik kézzelfogható eredményét fogalmazta meg, miszerint öt évvel ezelőtt - az autizmus világnapján - öltözött először kékbe a Városháza. Azóta minden évben, április másodikán új fényt kap egy napra az épület,

de már egyre kevesebben kérdezik meg, hogy mit jelképez a "kékség",

ezért pedig az AutiSpektrum Egyesületnek fejezte ki háláját.

A rendezvény első fellépője a Kaláka együttes volt, méghozzá gyermekműsorukat hozták el az eseményre. Zenés programjukba kisebb tanító jellegű történeteket is belecsempésztek - ahogy ez az együttes kiváló szokása -, mint például a hangszerek megismertetése a gyermekekkel. A folytatásról Kiss Richárd és Szalay Gyula bűvészek gondoskodtak, majd a Mézengúzok koncertje következett.

A rendezvény közben lufibohóccal is találkozhattak a kicsik, illetve kézműves foglalkozások is várták a gyermekeket, de a legnagyobb sor talán az arcfestő asztalnál kígyózott.

Szabó Eszter
Bertalan Melinda
további cikkek
Tizenötödik születésnapját ünnepli a Sobri Jóska Élménypark Tizenötödik születésnapját ünnepli a Sobri Jóska Élménypark Július 11. különleges nap volt a Sobri Jóska Élményparkban, hiszen egy napon ünneplték a helyszín születésnapját, valamint a Nagy Kaland Napját. A rendezvény igencsak jó hangulatúra sikeredett, a pecsétgyűjtő verseny, a kincsvadászat, a tutajhúzás, a hangszersimogató is remek alkalmat adott a kikapcsolódásra. Menet közben pedig maga Sobri Jóska is megérkezett… 2024. július 12. 15:10 Két évvel meghosszabbodik a 2019 és 2021 között felvett babaváró kölcsönök gyermekvállalási határideje Két évvel meghosszabbodik a 2019 és 2021 között felvett babaváró kölcsönök gyermekvállalási határideje A kormány két évvel, 2026. július 1-jéig meghosszabbítja a 2019 és 2021 között felvett babaváró kölcsönök esetében a gyermekvállalási határidőt - jelentette be a kormányszóvivő hétfőn Budapesten, a Kormányinfón. 2024. július 8. 11:20 Árván, félárván maradt gyermekeknek segít a Regőczi István Alapítvány Árván, félárván maradt gyermekeknek segít a Regőczi István Alapítvány Bemutatkozott városunkban a Regőczi István Alapítvány, ami a koronavírus idején árván vagy félárán maradt gyermekeket támogatja. Az ActiCity éttermében dr. Herczegh Anita és Porga Gyula polgármester a közös együttműködésről, az alapítvány feladatairól beszélgettek. 2024. május 14. 15:50 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. 2024. április 24. 8:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.