Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kék színben a szombat!

2019. március 30. 5:00
Az autizmus világnapja jegyében telt meg a Pannon Egyetem aulája szombat délután. A családi napon színes programokkal és koncertekkel várták az odalátogatókat.

Az autizmus világnapi rendezvénysorozat családi délutánját Porga Gyula polgármester nyitotta meg, aki az elmúlt öt esztendő egyik kézzelfogható eredményét fogalmazta meg, miszerint öt évvel ezelőtt - az autizmus világnapján - öltözött először kékbe a Városháza. Azóta minden évben, április másodikán új fényt kap egy napra az épület,

de már egyre kevesebben kérdezik meg, hogy mit jelképez a "kékség",

ezért pedig az AutiSpektrum Egyesületnek fejezte ki háláját.

A rendezvény első fellépője a Kaláka együttes volt, méghozzá gyermekműsorukat hozták el az eseményre. Zenés programjukba kisebb tanító jellegű történeteket is belecsempésztek - ahogy ez az együttes kiváló szokása -, mint például a hangszerek megismertetése a gyermekekkel. A folytatásról Kiss Richárd és Szalay Gyula bűvészek gondoskodtak, majd a Mézengúzok koncertje következett.

A rendezvény közben lufibohóccal is találkozhattak a kicsik, illetve kézműves foglalkozások is várták a gyermekeket, de a legnagyobb sor talán az arcfestő asztalnál kígyózott.

Szabó Eszter
Bertalan Melinda

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.