Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
14°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
14°C

Milyen erkélyárnyékolók közül válogathatunk?

2019. március 20. 14:25
Manapság egyre rekkenőbb a hőség a nyári napokon, ami nem szokott enyhülni az este közeledtével sem. Nézzen bármerre a teraszunk vagy az erkélyünk, szerencsére van bőven a piacon kínálat, ami közül válogathatunk, hogy mennyire is szeretnénk árnyékolni magunkat.

Az otthonokesmegoldasok.hu stábja összegyűjtötte a legkedveltebb árnyékolóinak típusát, amit most megosztva kiválaszthatjuk a számunkra legkedvesebbet.

Végre jön a jó idő, ami azt jelenti, hogy nő a napsütéses órák száma, az ember kedve egy csapásra megváltozik. Viszont bármennyire is szeretjük a tavaszi meleg napsütést, azért nem fog ártani, ha a nyár folyamán el fogunk tudni előle bújni az otthonosan berendezett erkélyünkön.

Amire figyeljünk az az, hogy szabályozható, mozgatható árnyékolókat szerezzünk be. Ugyanis a nap járása változik, elképzelhető, hogy adott napszakokban korrigálni vagyunk kénytelenek. Vagy gondoljunk a nyaranként egyre gyakrabban ismétlődő extrém viharokra. A mozgatható, szabályozható árnyékolókat megvédhetjük a viharok okozta károk ellen.

Klasszikus árnyékolók

Általában egyszerű anyagból készülnek, mint amilyen a nád és a bambusz. Ezen árnyékoló típusok ugyan nagyon pénztárcabarát megoldásnak tűnhetnek, de nagyon ritkán élik meg a következő nyarat, így szinte biztos, hogy a következő évben újat kell vásárolni. Mondjuk ennek is megvan a maga pozitív haszna, mégpedig, hogy következő évben választhatunk más színben, más minőségben, más típusban árnyékolókat.

Ferde vásznak

Korábban legelterjedtebb az éttermek teraszán volt, mert jó minőségű, erős és vízálló tulajdonságuknak köszönhetően feldobták a hely hangulatát, főleg, ha egy-egy kellemesen bohém színnel is társult a megjelenése. Manapság viszont baráti áron hozzá lehet jutni a webáruházak virtuális polcain, nekünk csak annyit kell eldönteni, hogy milyen alakú legyen, mennyire eressze át a fényt, és hogy esőálló tulajdonsága is legyen, vagy engedheti, amit az égből áldásként kapunk a forró nyári melegekben.

Napernyők

Az 1 méter átmérőjűtől egészen a több méteresekig megtalálhatjuk a napernyőket. Válasszunk színt, mintát, vízállóságot, vagy akár a felfüggesztés típusát. Állhat "lábon" vagy felfüggesztve, a napernyőknek az az egyik nagy előnyük, hogy könnyedén tudják követni a nap állását. Mivel összecsukhatóak, így a nyári viharok vagy a téli tárolás sem fog gondot okozni, nem károsodik túlzottan az anyag.

Függőleges árnyékoló

Ez egy viszonylag új technológia az árnyékolás terén. A korábban szélfogóként használt paravánokat napjainkban úgy készítik el, hogy magasságával vagy könnyed szerelhetőségével eltakarjon minket a nap tűző sugaraitól. Ha oldalra több ilyen árnyékoló típust szerelünk egymás mellé, úgy nagyobb felületen tudja biztosítani, hogy erkélyünk tökéletesen árnyékolt legyen, kirekesszük a nyári nap hevítő és káros sugarait.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.