Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
22°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
22°C

Ferencvárosi ajándékok a Football Fanshopból

2019. március 20. 14:19
Bátran állíthatjuk, hogy nincs olyan, nem csak futball, de bármilyen sportkövető vagy szerető ember Magyarországon, aki ne ismerné a Ferencvárosi Torna Clubot, azaz az FTC-t.

Bár a klub székhelye Budapesten van, gyerekek és felnőttek százezrei szurkolnak országszerte a zöld-fehéreknek, és nem kell fővárosinak lenni ahhoz sem, hogy valaki tudja és értse, mit jelent a Fradi Szív.

Nagy történelem, sikerek és bukások, rengeteg különböző szakosztály és számos ott sportoló gyerek és felnőtt, nem utolsó sorban pedig szurkolók tízezrei öregbítik napról napra a Ferencváros hírnevét. Ha te is a Fradi család tagja vagy, vagy fradista ismerősödnek keresel ajándékot, a football-fanshop.hu kínálatából nem lőhetsz mellé, ha pedig most ismerkedsz a Ferencvárosi TC-vel, rövid összefoglalónkból bővítheted ismereteid.

Történelem

A Ferencvárosi Torna Clubot 1899-ben, Budapest IX. kerületében alapították, és azóta is az egyik, ha nem a legnépszerűbb hazai sportegyesület és futballcsapat. Színeik a zöld és a fehér, mottójuk pedig a híres Erkölcs, Erő, Egyetértés. Hazai mérkőzéseiket 1911 óta Üllői úti stadionjukban játszák, amely ma a több, mint 23 000 fő befogadására képes Groupama Aréna. A Ferencváros nyerte a magyar labdarúgás történetének első professzionális bajnokságát 1927-ben, és mind a mai napig meghatározó szerepet játszik a bajnoki címért való küzdelemben.

A csapat aranykorának az 1960-as éveket nevezhetjük, amikor a Ferencváros megnyerte a mai Európa Liga elődjét, a Vásárvárosok kupáját olyan európai topcsapatok legyőzésével, mint a Manchester United vagy az AS Roma. Ezt a sikert máig nem tudta megismételni egy hazai futballcsapat sem, és bár a Fradi szurkolóinak is jóval kisebb eredményekkel kell beérniük manapság, továbbra is él bennük a remény, hogy a klub majd egyszer újra a nagy elődök nyomdokaiba lép. Hogy kik is voltak ezek a nagy elődök? Varga Zoltán, Rákosi Gyula, Fenyvesi Máté csak egy pár név azok közül, akik akkoriban az egyetlen magyar aranylabdás futballista, Albert Flórián mellett a Ferencváros játékosai voltak.

A Ferencváros szakosztályai

Fontos tudni azonban, hogy egy Fradi mez vagy sál nem csak futballrajongó ismerősünk számára lehet kiváló ajándék, ugyanis a Fradi legtöbb szakosztálya kiemelkedő sikerekkel büszkélkedhet az adott sportágon belül. Kézilabda csapatainak népszerűsége méltán hatalmas az egész országban, és míg az elmúlt időben ezen a téren főleg a nők jeleskedtek, mostanra az FTC férfi kézilabda csapata is meghatározó szereplő lett.

Ugyancsak rendkívül sikeres vízilabda és jégkorong csapatai mellett egyéni sportolóira is büszke lehet a Fradi: atlétikában, tornában, úszásban, ökölvívásban, kajak-kenuban, vívásban, birkózásban, triatlonban, kerékpárban és korcsolyában is komoly erőket képvisel a Ferencvárosi Torna Club.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.