Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
21°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
21°C

Mi érdekli a magyarokat böngészés közben?

2019. március 20. 14:17
Egyik igen kedvelt és olvasott téma a magyarok körében a klímaváltozás. Ez egy olyan kérdéskör, amelynek lényegét szinte minden évszakban tapasztaljuk, nyári tikkasztó napot követő felhőszakadás-szerű esőzésekkel, vagy a téli elmaradó havas napok számának csökkenésével.

Honnan is szerezhetünk mindarról tudomást, hogy épp mi érdekli legjobban a magyar olvasókat? Egy új hírgyűjtő portál segít megválaszolni a kérdést, közben pedig bemutatjuk, miért is lehet érdekes a globális felmelegedés.

Mi a Filter?

A Filter egy magyar fejlesztésű hírgyűjtő platform, amely témákba rendezve gyűjti össze az interneten található érdekesebb cikkeket. Ezen a hírgyűjtő platformon a regisztrált felhasználók saját oldalt hozhatnak létre, ahol megjelölik a számukra érdekes és látni kívánt témákat, amik hírei egy idővonalon fognak megjelenni. Ez az új weboldal még érdekesebbé teheti a hírkeresést és hírolvasást a jövőben.

A Filter a választott hír témák között megjelenteti a pro és kontra érvekkel megírt cikkeket is, így egy független hírgyűjtő portálról van szó, nem foglal állást senki és semmi mellett. A vélemények nyilvánítására azonban lehetőséget ad, az emberek eszmecserét folytathatnak különböző cikkekkel, témákkal kapcsolatban.

Ha valaki jártas egy témakörben, akkor lehetősége van saját maga létrehozni egy témát, és benne elhelyezni a blog szerűen megírt cikkeit, vagy összegyűjtheti a kedvenc olvasott cikkeit, illetve a Filter automatikusan ajánl a tartalom alapján releváns és érdekes írásokat, képeket, egyéb tartalmakat.

Egy nagyon keresett téma a globális felmelegedéssel foglalkozik

A globális felmelegedés egy népszerű téma, azonban megosztja a világot. A téma indítója szerint az emberek hozzáállása és viselkedése nem fog változni, de bízik abban, hogy a technológiai fejlődés megmentheti a bolygót a fenyegető globális felmelegedéstől. A magyar emberek mintegy 66%-a a globális felmelegedést tartja a legnagyobb jelenkori fenyegetésnek.

Az indított témában olyan cikkek sorakoznak, mint a melegrekordok sorozatos megdőlése, a klímaváltozás okozta anyagi és természeti károk. A globális felmelegedésnek nemcsak időjárásbeli változásai ismertek, de gazdasági problémákkal is szembe kell nézni a jövőben, csakúgy, mint az egészségügyi problémákkal, az ökológiai katasztrófával.

A témában nemcsak a negatív hatásokkal foglalkozó cikkek kerülnek bemutatásra, külön csoportba vannak szedve a globális felmelegedés elleni harc pozitív fejleményei is. Egyszerű emberként is sokat tehetünk bolygónkért. Váljunk tudatos vásárlóvá, csökkentsük az ökológiai- és szénlábnyomunkat, közlekedjünk alternatív módon, például biciklivel, vagy vegyük igénybe a tömegközlekedést.

A globális felmelegedés példáján kívántuk bemutatni, hogy milyen érdekes funkciók érhetőek el az új, magyar fejlesztésű hírgyűjtő portálon, a Filteren.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.