Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
21°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
21°C

A LED világítás lehetőségeinek kiaknázása beltérben

2019. március 20. 14:07
A LED-ek kültéren is energiatakarékosan használhatóak, mégis az otthonunk belterületén tudjuk a LED-ekben rejlő apró lehetőségeket a legjobban kihasználni. Nézzük meg, milyen beltéri ötletek rejlenek a LED-ek tárházában!

Világítás típusok

A LED világítás minden világítás típusnál előnyösen használható. Legyen szó mennyezeti világításról, fénycsöves megoldásokról, fali kivitelekről, dekorációs hangulati és irányfény megoldásokról a LED-ek az összes feladatban helyt tudnak állni.

Méretük és formájuk változatossága miatt legötletesebben a dekoráció terén tudjuk használni. Vagyis minden téren használni tudjuk, de a dekoráció az a terület, ahol a LED-del eddig kivitelezhetetlen dolgok is elérhetővé váltak.

A hagyományos világítás és a dekoráció is elérhető egyben a LED-del. Ennek titka a LED világítás szabályozásában rejlik. A lámpák fényerőssége vagy akár színárnyalata is egy távirányító segítségével vezérelhető.

Beltéri LED világítási ötletek

A legegyszerűbb felhasználhatóságot és legtöbb ötletességet a LED szalagok rejtik magukban. Bármelyik helyiségben el tudjuk velük azt érni, hogy ne csak a szemünkre hassanak, hanem más érzékszerveinket is befolyásolják. Vegyük sorba a helyiségeket, ezek hol és mire jók.

Nappali

A lapos tv-k világában a készülék mögötti terület megvilágításával látványos mozi hatást tudunk elérni.

Konyha

A munkapult megvilágítható LED technológiával, vagy a szekrény lábazata is. Ez a stílusos dekoráció még irányfény szerepet is betölt.

Fürdőszoba

A fürdőszoba tükör, a fal és a mennyezet találkozásánál végigfuttatott világítás is szóba jöhet. Merészebbek a WC csésze belső peremét is kiemelhetik ezzel a megoldással.

Egyéb megoldások

Irányfényként a lakás teljes területén használhatóak. A talaj és falrész találkozásánál, valamint a lépcsőfokok megvilágítására is tökéletes. Az egyedi stílusú megjelenés mellett a biztonságos közlekedésben nyújt nagy segítséget.

Régi vagy új bútoraink is feldobhatóak ezzel a módszerrel, de faliképek keretének háttér világításával is új stílust varázsolhatunk a helyiségbe.

A felsorolt minden beltéri dekorációs világítás egy szimpla LED-es szalaggal megoldható. Hihetetlenül olcsó megoldások, tekercsben árulják őket. A csomagoláson feltüntetik, hogy a LED szalag hány LED pontonként vágható, ennek a figyelembevételével kezdődhet a szabdalás és a dekorálás. Ötletes öntapadós kivitelűek, oda ragasztjuk, ahová tetszik. Trafóval és billenő kapcsolóval árulják, mely konnektorról működtethető. Kérje szakember segítségét, ha szeretné ezt a világítást is direktben, fali kapcsolóval használni. Díszítő sor világítást mindenre!

Ha szeretnél a LED szalagokon kívül más LED-es kialakítású lámpa megoldások között szétnézni, keresd meg az alkonylampa.hu honlapot. Minőségi kínálatukban bárki igényeinek megfelelő stílusú lámpát és világítás megoldásokat találhatunk.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.